Acanthus mollis – medveköröm

1 867 Ft

Az Acanthus mollis – medveköröm felálló szárú, 60-100 cm magas, bokros növekedésű évelő.

Kiszerelés: konténer, 1,5 l

Rendelhető mennyiség: minimum 2 db

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Acanthus mollis – medveköröm felálló szárú, 60-100 cm magas, bokros növekedésű évelő. A görög és római otthonok elmaradhatatlan virágdíszei a kertben, a ruházaton, de éppúgy megtalálhatók a frízeken, a később korinthoszinak nevezett oszlopfőkön.

  • Alak: Felálló szárú, 60-100 cm magas, bokros növekedésű évelő.
  • Virág: Június-augusztus hónapokban virágjával díszít. Füzérben állnak fehéres rózsaszín szirmú, lilás murvalevelű, kétajkú virágai.
  • Levél: Rozettában álló, fényes zöld, mélyen hasadt levelei vannak. Bökős, szúrós növény.
  • Származás: Dél-Európa. Már az ókorban a görögök és rómaiak virágágyakba vagy gyephelyettesítőként ültették. Ismert gyógyhatása is.
  • Felhasználása: Évelőágyásokban, szegélynek, szoliternek kitűnő.
  • Tenyészhely: Napos vagy félárnyékos helyre ültethető. Szárazságtűrő. Ha már megeredt, jól viseli a silány talajt, de a pangó vízre érzékeny, nyirkos, agyagos talajba nem való. Akár 10 évig is elél.
  • Gondozása: Kártevők kevésbé támadják meg, de megjelenhetnek rajta a levéltetvek, nedves időben pedig a csigák károsíthatják. Megjelenhet rajta a levélrozsda, csapadékos hűvös időben a lisztharmat. Szigorú téli fagyok idejére, életének első néhány évében nem árt takarni, a következő évi bőséges virágzás érdekében.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Józsa Katalin arcképJózsa Katalin vagyok, az InnoFlora évelőkertészet tulajdonosa. Szombathelyen kertészcsaládban születtem, itt dolgozom évelőkertészként, három fiam van. Család, munka, kert, barátság. Ezek a legfontosabbak a számomra. Az évelő növényekből összeállított kiskerteket termesztési tapasztalatok alapján úgy válogattam össze, hogy a terv szerint elültetett növények évekig jól érezzék magukat egymás társaságában, így a kerttulajdonosnak sok öröme legyen benne. A növényeinknek se mindegy, hogy ki mellett élnek évekig!

Évelő növény összeállításainkban színek, formák és ökológiai igények harmonizálásával szeretnénk ötleteket adni egy-egy kis kertrész kialakításához. Ezeket időről időre frissítjük, hogy mindig legyen valami új, érdekes, színes ajánlatunk.

Teljes kínálatomat ITT tudod megnézni!

Szállítási részletek

A megrendelt növényeket a kertészetemben termesztem. Az adott héten vasárnap éjfélig beérkezett rendeléseket a következő hétfőn összesítem, összekészítjük, csomagoljuk és szerdán adom át a GLS futárszolgálatnak, a kiszállítás az azt követő napokon történik. Így a szállítási határidő a rendelés befizetését követő maximum 12 nap.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 3 556 Ft
Áruda maximum szállítási díja 7 112 Ft

Érdekelhetnek még…