Acer campestre – mezei juhar

2 790 Ft

Acer campestre – mezei juhar szép levélzetű, igénytelen ellenálló díszfa vagy magasabb cserje.

  • Kiszerelés: 3 literes ültetőedényben, 60/80 cm
  • Szállítás: kb. 7-10 munkanap
  • Áruda: Magyar cserjék és évelők
Acer campestre mezei juhar
Acer campestre - mezei juhar 2 790 Ft

Az Acer campestre – mezei juhar igénytelensége miatt rossz talajadottságú helyeken előkertekbe, utcára fasornak, de szoliternek is kiváló választás. Nyírható, ezért a legtöbb juharral ellentétben kiváló nyírott (magas) sövény is nevelhető belőle. Ősszel arany színű levélzete igazán szép dísze a kertnek.

  • Alak: kb. 10-15 m magas, szabályos, tömött, gömbölyded koronájú. Törzse erős, kissé görbe.
  • Levél: Lombozatát átellenesen álló, 5-10 cm-es, kerekded vagy tojásdad, 3-5 nem egyforma karéjú – a karéjok széle gyengén fogas, enyhén hullámos -, a kihajtáskor sárgás -, majd sötétzöld, a fonákon világoszöld, finoman szőrözött, ősszel aranyszínű levelek alkotják. Levélnyele tejnedvet tartalmaz.
  • Virág: Sárgászöld, jelentéktelen virágai áprilisban nyílnak.
  • Termés: Lapos, ikerlependék, éretlenül vöröses, majd a szeptember végi, október eleji érés folyamán világosbarna lesz, többnyire tavaszig a fán marad.
  • Származási hely: Európa, Kisázsia, Kaukázus
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet szereti.
  • Talaj: Talajok közül leginkább a jó vízáteresztő, meszes kerti talajokat kedveli. Szárazságtűrő.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Acer campestre – mezei juhar” értékelése elsőként