Acer platanoides ‘Royal Red’ – vöröslevelű juhar

54 801 Ft67 755 Ft

Az Acer platanoides ‘Royal Red’ – vöröslevelű juhar látványos sötétvörös levélzetével és szép formájú lombozatával feltűnő dísze kiskerteknek is.

  • Várható szállítás 2023 október első felében a 41. héten
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Útmutató a koros növények vásárlásához

Méret

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó. A törzskerületet a talajtól 1 méter magasságban mérik. Ahogy fejlődik a fa, évről évre nő a törzskerülete is, de lehet, hogy ugyanabban a konténerben van továbbra is. Egy 8/10 cm kerületű fa kb. 6-8 éves.

A fák törzsmagassága jellemzően 2-2,2 méter.

Az általunk kínált méretek kézzel mozgathatók.

Ültetés

A konténeres kiszerelésű koros fákat és cserjéket egész évben lehet ültetni, mégis azt javasoljuk, hogy az ültetést őszre időzítsd. Az ősz eleji ültetés esetén a növénynek nem a túlélésre kell energiát fordítania, hanem a gyökérzet fejlesztésére.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Mennyiség

Ha 3 darabnál többet szeretnél vásárolni egy fajtából, akkor kérjük, egyeztess velünk.

Kérd szakértőnk tanácsát

Az Acer platanoides ‘Royal Red’ – vöröslevelű juhar felhasználása

Közepes mérete miatt ideális dísze előkerteknek és cserjecsoportoknak. Feltűnő színű sötétvörös levélzete miatt visszafogottan telepítsük, ebből tényleg nem kell sok egy kertbe. Az Acer platanoides ‘Crimson King’ – vérjuharnál erőteljesebb növekedésű, és levélzete fényesebb, élénkebb.

Az Acer platanoides ‘Royal Red’ – korai juhar korai juhar tulajdonságai

  • Alak: 10-12 méterre megnövő korai juhar fajta. Felfelé törő habitusú, kezdetben széles kúp, idősebb korban 6-8 méter átmérőjű gömbölyded koronát nevel.
  • Levél: Levele nagyméretű, 10-15 cm átmérőjű, ötkaréjú. Kihajtáskor élénkpiros, a felülete fényes, nyárra  sötétlila színű lesz, majd ősszel újra piros. A levéllemez mellett a levélnyél is lila színű. Csak teljes napon tartja meg intenzív színét, minél több árnyékot kap, annál inkább visszazöldül.
  • Virág: A lombfakadással egyszerre nyílnak nagytömegű vörös virágai.
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet szereti.
  • Talaj: Talajok közül leginkább a jó vízáteresztő, meszes kerti talajokat kedveli. Vízigénye közepes, meleg és száraz időszakokban érdemes mérsékelten öntözni.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

A szállításokat egyedileg, saját teherautóval végezzük, a visszagazolásban jelzett időpontban. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

12.990 Ft/rendelés

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Méretválaszték

8/10 cm törzskörméret, 10/12 cm törzskörméret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Acer platanoides ‘Royal Red’ – vöröslevelű juhar” értékelése elsőként

Áruda információk