Achimenes ‘Coccinelle’- mesevirág

968 Ft

Az Achimenes ‘Coccinelle’ – mesevirág gyönyörű tűzpiros szirmú virág.

Kiszerelés: rizómás

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Achimenes ‘Coccinelle’ – mesevirág gyönyörű tűzpiros szirmú virág.

Alak: Alacsony termetű, rizómás növény.
Virág: Piros virágai a nyár folyamán, valamint az ősz első felében nyílnak. A virágok átmérője 4-5 cm.
Levél: Szőrözött levelei fogazottak, oválisak, átellenesen állnak.
Felhasználása: Virágágyásba, valamint balkonládába egyaránt ültethető.
Tenyészhely: Hazánkban főként cserepes dísznövényként tartjuk, nyáron akár a szabadba is ültethetjük. Világos, félárnyékos helyen érzi magát legjobban. Tűző napos ablakban, vagy a szabadban erős napfénynek és szélnek kitett helyen ne tartsuk. Kedveli a párás környezetet, amit a cserépalátétbe helyezett kavicsokkal és vízzel biztosíthatunk. Rendszeres, de körültekintő öntözést igényel, legjobb a környezet hőmérsékletével megegyező vízzel locsolni.
Talaj: Lazább szerkezetű, kissé savas, tőzeges földbe ültessük, és rendszeresen öntözzük. Az öntözés során figyeljünk rá, hogy leveleit ne érje víz.
Gondozása: A rizómákat érdemes palántanevelő poharakba, nem túl mélyre 2/3-ad virágföld 1/3 -ad perlit keverékbe tenni. Állandóan nedvesen kell tartani, alulról felszívatva, langyos vízzel locsolva. Tíz -tizenöt cm-es korukra virágládába és nagyobb cserépbe lehet átültetni, és a májusi fagyok után mehetnek ki a szabadba.Ne érje közvetlen napfény. Ősz végén csökkentsük minimálisra az öntözést, a téli teleltetés alatt pedig hagyjuk el teljesen. A megfelelő teleltető hely kb. 10 fokos, majd tavasszal vigyük a szobába, és rendszeresen öntözzük. Ha az első fiatal hajtások elérik a 10-15 cm-t, akkor érdemes a végüket lecsipkedni, így bokrosabb növekedést érhetünk el.

További információk

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

SzakszonGarden

Családi vállalkozásunk 1997. óta, több mint 20 éve foglalkozik évelő dísznövények termesztésével és kereskedelmével. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a Magyarországi klímához leginkább alkalmazkodó különlegességeket vásárlóink megtalálhassák választékunkban.

Fő profilunk a látványos virágzatú mediterrán évelő növények: Mocsári hibiszkuszok (hazánkban a legnagyobb fajtaválaszték), mesevirágok, naptűrő hortenziák, selyemmirtuszok.

 

Szállítási részletek

A kiszállítás a vevő által megadott címre, a megrendelt áru és a szállítási díj kiegyenlítését követő 7 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 600 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 826 Ft

Érdekelhetnek még…