Achimenes ‘Dale Martens’- mesevirág

968 Ft

Az Achimenes ‘Dale Martens’ – mesevirág sötétrózsaszínű virág, sárga, pöttyös torokkal.

Kiszerelés: rizómás

Készleten

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Achimenes ‘Dale Martens’ – mesevirág sötétrózsaszínű virág, sárga, pöttyös torokkal.

Alak: Alacsony termetű, rizómás növény.
Virág: Rózsaszín virágai a nyár folyamán, valamint az ősz első felében nyílnak. A virágok átmérője 4-5 cm.
Levél: Szőrözött levelei fogazottak, oválisak, átellenesen állnak.
Felhasználása: Virágágyásba, valamint balkonládába egyaránt ültethető.
Tenyészhely: Hazánkban főként cserepes dísznövényként tartjuk, nyáron akár a szabadba is ültethetjük. Világos, félárnyékos helyen érzi magát legjobban. Tűző napos ablakban, vagy a szabadban erős napfénynek és szélnek kitett helyen ne tartsuk. Kedveli a párás környezetet, amit a cserépalátétbe helyezett kavicsokkal és vízzel biztosíthatunk. Rendszeres, de körültekintő öntözést igényel, legjobb a környezet hőmérsékletével megegyező vízzel locsolni.
Talaj: Lazább szerkezetű, kissé savas, tőzeges földbe ültessük, és rendszeresen öntözzük. Az öntözés során figyeljünk rá, hogy leveleit ne érje víz.
Gondozása: A rizómákat érdemes palántanevelő poharakba, nem túl mélyre 2/3-ad virágföld 1/3 -ad perlit keverékbe tenni. Állandóan nedvesen kell tartani, alulról felszívatva, langyos vízzel locsolva. Tíz -tizenöt cm-es korukra virágládába és nagyobb cserépbe lehet átültetni, és a májusi fagyok után mehetnek ki a szabadba.Ne érje közvetlen napfény. Ősz végén csökkentsük minimálisra az öntözést, a téli teleltetés alatt pedig hagyjuk el teljesen. A megfelelő teleltető hely kb. 10 fokos, majd tavasszal vigyük a szobába, és rendszeresen öntözzük. Ha az első fiatal hajtások elérik a 10-15 cm-t, akkor érdemes a végüket lecsipkedni, így bokrosabb növekedést érhetünk el.

További információk

Díszítő érték

virággal díszítő

Virágzás időszaka

nyár eleje, nyár közepe, nyár vége, ősz eleje

Virágszín

rózsaszín

Magasság

25-40 cm

Szélesség

20-30 cm

Fényigény

félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj

Vízigény

magas vízigényű

Hidegtűrő képesség

téli védelmet igényel

Kiszerelés

SzakszonGarden

Családi vállalkozásunk 1997. óta, több mint 20 éve foglalkozik évelő dísznövények termesztésével és kereskedelmével. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a Magyarországi klímához leginkább alkalmazkodó különlegességeket vásárlóink megtalálhassák választékunkban.

Fő profilunk a látványos virágzatú mediterrán évelő növények: Mocsári hibiszkuszok (hazánkban a legnagyobb fajtaválaszték), mesevirágok, naptűrő hortenziák, selyemmirtuszok.

 

Szállítási részletek

A kiszállítás a vevő által megadott címre, a megrendelt áru és a szállítási díj kiegyenlítését követő 7 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 600 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 826 Ft

Érdekelhetnek még…