Actinidia arguta ‘Domino’- kopasz kivi

5 481 Ft

Az Actinidia arguta ‘Domino’ – kopasz kivi, japán egres. Mini kiwi, Berry kiwi. Termékeny lengyel fajta. Gyümölcse gömb alakú, kb. 3 cm átmérőjű, barnás-piros, belül zöld, nagyon ízletes. Kétlaki fajta: egy termő és egy porzó növény kell ahhoz, hogy teremjen. Kínálatunkban a Weiki fajta tölti be a porzó szerepét.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Szállítás: 26-27. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
actinidia-arguta-domino-kopasz-kivi-gyumolcs
Actinidia arguta 'Domino'- kopasz kivi 5 481 Ft

Az Actinidia arguta ‘Domino’ – kopasz kivi, japán egres. Mini kiwi, Berry kiwi. Termékeny lengyel fajta. Gyümölcse gömb alakú, kb. 3 cm átmérőjű, barnás-piros, belül zöld, nagyon ízletes. Kétlaki fajta: egy termő és egy porzó növény kell ahhoz, hogy teremjen. Kínálatunkban a Weiki fajta tölti be a porzó szerepét.

 • Alak: Télálló kúszócserje. Miután kúszónövény, feltétlenül szüksége van valamilyen támasztékra. Kb. 10 méter magasra nő, évente kb. 2 métert növekszik.
 • Virág: Krémfehér virágai illatosak, de jelentéktelenek. Júniusban virágzik.
 • Levél: Levelei finoman fogazottak, fényes zöldek.
 • Termés: Kopasz termése hámozás nélkül is fogyasztható. Gyümölcse gömb alakú, kb. 3 cm átmérőjű, barnás-piros, belül zöld, nagyon ízletes. 3-4 év után hoz először gyümölcsöt. Október elején érik.
 • Származási hely: Japán, Kelet-Ázsia
 • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: Üde, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag, savanyú talajba ültessük.
 • Felhasználása: Alkalmas teraszra, mediterrán kertbe edényes növénynek. De kiültetve is megmarad.
 • Gondozása: A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is. A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett helyre állítjuk. Végleges helyére a kopasz kivit a harmadik évtől ültessük, támrendszer mellé.
 • Betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük a szezonban kb. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-5 db 3860 Ft
6-12 db 4100 Ft
13 db-tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Árusító

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Actinidia arguta ‘Domino’- kopasz kivi” értékelése elsőként

Áruda információk