Actinidia arguta ‘Kokuwa’- öntermékeny kopasz kivi

4 826 Ft

Az Actinidia arguta ‘Kokuwa’ – öntermékeny kopasz kivi. Mini kivi, vagy japánegres néven is ismert. Kopasz terméseinek íze kicsit citromos, cseresznye nagyságú, ősz elején érik.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Az Actinidia arguta ‘Kokuwa’ – öntermékeny kopasz kivi. Mini kivi, vagy japánegres néven is ismert. Kopasz terméseinek íze kicsit citromos, cseresznye nagyságú, ősz elején érik.  A Kokuwa öntermékeny, de termésképzését segíti, ha porzós példányt is ültetünk a közelébe. (pl. a Weiki fajta)

  • Alak: Télálló kúszócserje. Miután kúszónövény, feltétlenül szüksége van valamilyen támasztékra. Erőteljesen növekszik, akár 3-5 méter magasra is megnő.
  • Virág: Krémfehér virágai illatosak, de jelentéktelenek. Júniusban virágzik.
  • Levél: Levelei finoman fogazottak, fényes zöldek.
  • Termés: Az ültetés utáni második évben már terem. Kopasz terméseinek íze, kinézete is megegyezik a jól ismert kivivel. De valamivel apróbb termetű. Citrom ízű, ovális, kb. 2 cm hosszú és 1,5 cm széles. Hámozás nélkül is fogyasztható. Szeptember végén, október elején terem.
  • Származási hely: Japán, Kelet-Ázsia
  • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: Üde, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag, savanyú talajba ültessük.
  • Felhasználása: Alkalmas teraszra, mediterrán kertbe edényes növénynek. De kiültetve is megmarad.
  • Gondozása: A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is. A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett helyre állítjuk. Végleges helyére a kopasz kivit a harmadik évtől ültessük, támrendszer mellé.
  • Betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás.

Növény jellemzői

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

90 cm magas iszalag rendelésree

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klematiszokat és kúszónövényeket külföldi termesztőtől 2-3 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be konténeres formában. A pontos ütemezést a növénynél az Info ikonra kattintva láthatod. A megrendeléseket a növények beérkezése után az MPL vagy GLS futárszolgálat szállítja ki.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 762 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…