Actinidia kolomikta ‘Dr Szymanowski’- kemény kivi

4 826 Ft

Az Actinidia kolomikta ‘Dr Szymanowski’ – kemény kivi. Kicsi, fehér virágai vannak, borsos, enyhén citromos illattal. Levélzete különösen szép, zöld-fehér-rózsazsín színekben pompázik. Önbeporzós, de inkább nőivarú jelleggel. Kínálatunkból az Adam fajta tölti be a porzó szerepét.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Az Actinidia kolomikta ‘Dr Szymanowski’ – kemény kivi. Kicsi, fehér virágai vannak, borsos, enyhén citromos illattal. Levélzete különösen szép, zöld-fehér-rózsazsín színekben pompázik. Önbeporzós, de inkább nőivarú jelleggel. Kínálatunkból az Adam fajta tölti be a porzó szerepét.

  • Alak: Télálló kúszócserje. Miután kúszónövény, feltétlenül szüksége van valamilyen támasztékra. Kb. 3-4 méter magasra nő, éves növekedése 1-2 méter.
  • Virág: Kicsi, fehér virágai vannak, sárga porzószállal, és borsos, enyhén citromos illattal.
  • Levél: Zöld-fehér-rózsaszín leveleivel díszít, ezek különösen májusban szépek, aztán sötétzöldre váltanak, ősszel szép sárgák.
  • Termés: Az ízletes gyümölcsök kb. 4-5 év múlva jelennek meg. Augusztusban érnek, és azonnal leesnek. Gyümölcse ovális, kissé lelapult, zöldes-sárga héjú, ízletes, nem túl nagy, 2-2,5 cm hosszú és 1-1,3 cm széles.
  • Származási hely: Korea, Japán, Kína
  • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: Üde, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag, savanyú talajba ültessük.
  • Felhasználása: Alkalmas teraszra, mediterrán kertbe edényes növénynek. De kiültetve is megmarad.
  • Gondozása: A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is. A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett helyre állítjuk. Végleges helyére a kopasz kivit a harmadik évtől ültessük, támrendszer mellé.
  • Betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás.

Növény jellemzői

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

90 cm magas iszalag rendelésree

Árudánk a Csodás klematiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok (Clematis) és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klematiszokat és kúszónövényeket külföldi termesztőtől 2-3 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be konténeres formában. A pontos ütemezést a növénynél az Info ikonra kattintva láthatod. A megrendeléseket a növények beérkezése után az MPL vagy GLS futárszolgálat szállítja ki.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 610 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…