Actinidia kolomikta ‘Sentyabraskaya’- kemény kivi

6 890 Ft

Az Actinidia kolomikta ‘Sentyabraskaya’ – kemény kivi. Rendkívül termékeny, nőivarú, ukrán fajta. Kicsi, fehér virágai vannak, borsos, enyhén citromos illattal. Levélzete különösen szép, zöld-fehér-rózsazsín színekben pompázik.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Szállítás várható időpontja: 29. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Actinidia kolomikta ‘Sentyabraskaya’- kemény kivi
Actinidia kolomikta 'Sentyabraskaya'- kemény kivi 6 890 Ft

Az Actinidia kolomikta ‘Sentyabraskaya’ – kemény kivi. Rendkívül termékeny, nőivarú, ukrán fajta. Kicsi, fehér virágai vannak, borsos, enyhén citromos illattal. Levélzete különösen szép, zöld-fehér-rózsazsín színekben pompázik. Kínálatunkból az Weiki fajta tölti be a porzó szerepét.

 • Alak: Télálló kúszócserje. Miután kúszónövény, feltétlenül szüksége van valamilyen támasztékra. Kb. 4 méter magasra nő, éves növekedése 1-2 méter.
 • Virág: Kicsi, fehér virágai vannak, sárga porzószállal, és borsos, enyhén citromos illattal.
 • Levél: Zöld-fehér-rózsaszín leveleivel díszít, ezek különösen májusban szépek, aztán sötétzöldre váltanak, ősszel szép sárgák.
 • Termés: Az ízletes gyümölcsök 4-5 év múlva jelennek meg. Augusztusban érnek, és azonnal leesnek. Gyümölcse ovális, kissé lelapult, zöldes-sárga héjú, ízletes, nem túl nagy, 2-2,5 cm hosszú és 1-1,3 cm széles.
 • Származási hely: Korea, Japán, Kína
 • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: Üde, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag, savanyú talajba ültessük.
 • Felhasználása: Alkalmas teraszra, mediterrán kertbe edényes növénynek. De kiültetve is megmarad.
 • Gondozása: A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is. A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett helyre állítjuk. Végleges helyére a kopasz kivit a harmadik évtől ültessük, támrendszer mellé.
 • Betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Árusító

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Actinidia kolomikta ‘Sentyabraskaya’- kemény kivi” értékelése elsőként