Akebia quinata ‘Silver Bell’s’ – ötlevelű akébia

4 826 Ft

Az Akebia quinata ‘Silver Bell’s’ – ötlevelű akébia, csokoládészőlő, vagy folyondárkékhüvely néven is ismert. Virágai kétszínűek: a hímivarúak rózsaszínűek, lila porzóval, a nőivarúak rózsaszín-lila színűek, sötét-rózsaszín bimbóval.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Akebia quinata ‘Silver Bell’s’ – ötlevelű akébia, csokoládészőlő, vagy folyondárkékhüvely néven is ismert. Virágai kétszínűek: a hímivarúak rózsaszínűek, lila porzóval, a nőivarúak rózsaszín-lila színűek, sötét-rózsaszín bimbóval.

  • Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 5-6 méter magasra is felkapaszkodik. Évente 1 méterrel nő.
  • Virág: Fehér-rózsaszín, illatos virágai vannak, április-májusban nyílnak.
  • Levél: Ötlevélkéjű, almazöld levelei dús lombozatot alkotnak, az évek múlásával kifejezetten terebélyes hatású lesz. Félig-örökzöld. (Nagy hidegben lehullanak a levelei.)
  • Termés: A magányos példányok ritkán hoznak termést, de keresztporzás esetén őszre érdekes formájú termése lehet. Ezek ezüstös-kék színűek, érdekes formájúak, úgy néznek ki, mint egy vastag kolbász. MUTONG néven árusítják, a konyhában és az orvostudományban is hasznosítják.
  • Származási hely: Kína, Japán, Korea
  • Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
  • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges.
  • Gondozása: Különösebb gondozást nem igényel, az átültetésre, bolygatásra rosszul reagál.

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín
Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

90 cm magas iszalag rendelésree

Csodás klematiszok és kúszók

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klematiszokat és kúszónövényeket külföldi termesztőtől 2-3 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be konténeres formában. A pontos ütemezést a növénynél az Info ikonra kattintva láthatod. A megrendeléseket a növények beérkezése után az MPL futárszolgálat szállítja ki. Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…