Akébia (Akebia)

Az akébia kevésbé ismert, teljesen télálló, különleges virágú kúszócserje. Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges.

Konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni, így egész évben biztonsággal ültethetsz akébiát.

Akebia quinata - ötlevelű akébia
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Az akébia jellemzői:

Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 5-10 méter magasra is felkapaszkodik. Évente 1 méterrel nő.
Virág: Különleges színű, illatos virágai vannak, április-májusban nyílnak.
Levél: Ötlevélkéjű, almazöld levelei dús lombozatot alkotnak, az évek múlásával kifejezetten terebélyes hatású lesz. Félig-örökzöld. (Nagy hidegben lehullanak a levelei.)
Termés: A magányos példányok ritkán hoznak termést, de keresztporzás esetén őszre érdekes formájú termése lehet. Ezek lilás-zöld színűek, érdekes formájúak, úgy néznek ki, mint egy vastag kolbász. MUTONG néven árusítják, a konyhában és az orvostudományban is hasznosítják.

Az akébia felhasználása és gondozása:

Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges.
Gondozása: Különösebb gondozást nem igényel, az átültetésre, bolygatásra rosszul reagál.

Szállítás:

2 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.