Akebia trifoliata – háromlevelű akébia

5 815 Ft

Az Akebia trifoliata – háromlevelű akébia. Három-ujjú, hullámos szélű levelei vannak. Kicsi, sötétlila virágai enyhén fahéjas illatúak.

 • Kiszerelés: 17 cm-es ültetőedényben, 70/90 cm
 • Szállítás: 26-27. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
akebia-trifoliata
Akebia trifoliata - háromlevelű akébia 5 815 Ft

Az Akebia trifoliata – háromlevelű akébia. Három-ujjú, hullámos szélű levelei vannak. Virága lilásbarna, a porzós kisebb, rózsaszín, a virágok illata bódító, fehér csokoládéra emlékeztető. Termése halványlila 5-10 cm-es bogyó.

 • Alak: Erőteljes növekedésű, fásodó szárú, csavarodva kúszó, télálló kúszócserje, 4-7 méter magasra is felkapaszkodik. Évente 1 méterrel nő.
 • Virág: Virága lilásbarna, a porzós kisebb, rózsaszín, a virágok illata bódító, fehér csokoládéra emlékeztető. Termése halványlila 5-10 cm-es bogyó.
 • Levél: Három-ujjú, hullámos szélű levelei vannak. Félig-örökzöld. (Nagy hidegben lehullanak a levelei.)
 • Termés: A magányos példányok ritkán hoznak termést, de keresztporzás esetén őszre érdekes formájú termése lehet. Ezek ezüstös-kék színűek, érdekes formájúak, úgy néznek ki, mint egy vastag kolbász. MUTONG néven árusítják, a konyhában és az orvostudományban is hasznosítják.
 • Származási hely: Kína, Japán, Korea
 • Tenyészhely: Nem túl igényes növény, mely napos, világos, vagy félárnyékos helyre is ültethető. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: A talaj iránt nem túl igényes, ültethetjük tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba. Kedveli, ha földje kissé nyirkos, ezért érdemes mértékkel öntözni, a túlöntözést nem bírja.
 • Felhasználása: Gyors növekedésű növény, mely kerítések, falak, pergolák befuttatására alkalmas. Futtatásához támrendszer szükséges.
 • Gondozása: Különösebb gondozást nem igényel, az átültetésre, bolygatásra rosszul reagál.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük a szezonban kb. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-5 db 3860 Ft
6-12 db 4100 Ft
13 db-tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Akebia trifoliata – háromlevelű akébia” értékelése elsőként

Áruda információk