Alcea rosea var. ‘Nigra’ – mályvarózsa

278 Ft

Az Alcea rosea var. ‘Nigra’ borús időben szinte feketének tűnő, tűző napon vörös árnyalatú virággal díszítő kétnyári mályvarózsa.

  • Kiszerelés: virágmag, 500 mg/tasak (500 mg ~ 50 mag)

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Az Alcea rosea var. ‘Nigra’ borús időben szinte feketének tűnő, tűző napon vörös árnyalatú virággal díszítő kétnyári mályvarózsa.

  • Virág: Kehely alakú, majdnem fekete színű mályvarózsa.
  • Alak: 150-180 cm magas, egyenes, merev, felfelé álló szárú, bokros.
  • Levél: Nagy, kerekded, szőrös.
  • Tenyészhely: A napos helyeket, jó vízelvezetésű és termékeny nedves talajt szereti igazán.
  • Felhasználása: Évelőágyásokban tökéletes kisebb évelőnövények mögé háttérnövénynek, de kavicskertekbe szoliterként is ültethetjük karakteres megjelenése miatt. Kerítés, házfalak mentén is jól mutat.
  • Ültetési időszak: Kora tavasszal (fagyok után), kora nyáron vagy kora ősszel szórjuk el a magokat. Vékonyan szórjuk be földdel, tartsuk nedvesen. A tavasszal elvetett magok valószínűleg már az első évben virágoznak.
  • Betegség: Rozsdabetegségre érzékeny.

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

Vízigény

Talajigény

Hidegtűrő képesség

Ellenállóság

Kiszerelés

Vetési időszak

, ,

Árudánk különleges egynyári és kétnyári virágmagok értékesítésével foglalkozik. A magokat részben készletről, részben megrendelés alapján szállítjuk kiskerti méretekhez igazított tasakos kiszerelésben.

Nem találtál valamit? Írd meg nekünk az üzenőfalon, és megnézzük, beszerezhető-e! Jó vásárlást és hatalmas virágözönt kívánunk!

Szállítási részletek

A készleten lévő virágmagjainkat 3-5 munkanapon belül postázzuk. A rendelhető virágmagok szállítási határideje a vásárlást követő 2-3 hét. A nagyobb (0,5 kg feletti) csomagokat futárral juttatjuk el címedre.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 99 Ft

Szállítási részletek

Áruda maximum szállítási díja rendelésenként 1 778 Ft
Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 724 Ft