Amsonia tabernaemontana – széleslevelű csillagmeténg

1 334 Ft

Az Amsonia tabernaemontana – széleslevelű csillagmeténg széleslevelű amzónia és széleslevelű amson-virág néven is ismert növény.

  • Kiszerelés:  13 cm-es ültetőedényben
  • Rendelhető mennyiség: minimum 3 db

 

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Amsonia tabernaemontana – széleslevelű csillagmeténg széleslevelű amzónia és széleslevelű amson-virág néven is ismert növény.

  • Alak: Nagyméretű, bokros növekedésű, gyorsan terjedő évelő növény.
  • Virág: Csillag alakú virágai a fajtára jellemző különleges kék színárnyalatban pompáznak, április végétől nyár elejéig virágzik.
  • Levél: Levélzetét lándzsás, viszonylag széles levelek alkotják, melyek ősszel sárgás árnyalatot kapnak.
  • Származás: Észak-Amerikában őshonos
  • Felhasználása: Évelőágyásokban, szegélynek, szoliternek kitűnő.
  • Tenyészhely: Napos, világos vagy félárnyékos helyen, átlagos tápanyag tartalmú talajba ültetve fejlődik legszebben. Virágzása napos helyen lesz a legintenzívebb. Túlságosan tápanyagdús talajban vagy árnyékos helyen felnyurgulhat, ilyen esetben érdemes visszavágni a virágzás után. Átlagos vízigényű növény, szereti, ha talaja mindig kissé nyirkos, ezért főként napos helyen, rendszeresen öntözzük.
  • Gondozása: A növény gondozása során viseljünk kesztyűt, mivel, tejnedve bőr és szemirritációt okozhat!

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

,

Növekedési ütem

Kiszerelés

Józsa Katalin arcképJózsa Katalin vagyok, az InnoFlora évelőkertészet tulajdonosa. Szombathelyen kertészcsaládban születtem, itt dolgozom évelőkertészként, három fiam van. Család, munka, kert, barátság. Ezek a legfontosabbak a számomra. Az évelő növényekből összeállított kiskerteket termesztési tapasztalatok alapján úgy válogattam össze, hogy a terv szerint elültetett növények évekig jól érezzék magukat egymás társaságában, így a kerttulajdonosnak sok öröme legyen benne. A növényeinknek se mindegy, hogy ki mellett élnek évekig!

Évelő növény összeállításainkban színek, formák és ökológiai igények harmonizálásával szeretnénk ötleteket adni egy-egy kis kertrész kialakításához. Ezeket időről időre frissítjük, hogy mindig legyen valami új, érdekes, színes ajánlatunk.

Teljes kínálatomat ITT tudod megnézni!

Szállítási részletek

A megrendelt növényeket a kertészetemben termesztem. Az adott héten vasárnap éjfélig beérkezett rendeléseket a következő hétfőn összesítem, összekészítjük, csomagoljuk és szerdán adom át a GLS futárszolgálatnak, a kiszállítás az azt követő napokon történik. Így a szállítási határidő a rendelés befizetését követő maximum 12 nap.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 3 556 Ft
Áruda maximum szállítási díja 7 112 Ft

Érdekelhetnek még…