Aranyfa (Forsythia)

A kerti aranyfa, aranycserje vagy aranyvessző (Forsythia intermedia) felálló ágrendszerű évelő cserje, melyet a köznyelvben tévesen aranyesőnek neveznek. Kora tavasszal díszít élénksárga virágaival, melyek a rügyfakadás előtt nyílnak és sűrűn borítják az ágakat.

Aranyvessző sövényt szeretnél kertedbe? Nézdd meg kész összeállításunkat!

forsythia-intermedia-lynwood-aranycserje
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Az aranyfa jellemzői:

  • Alak: Felálló ágrendszerű évelő cserje, 80-120 cm a kifejlett magassága. A köznyelvben tévesen aranyesőnek nevezik.
  • Virág: Kora tavasszal díszítenek élénksárga virágaikkal, melyek a rügyfakadás előtt nyílnak és sűrűn borítják az ágakat.
  • Levél: Az elvirágzás után világoszöld levelei lesznek a bokor uralkodói, így belesimul a környezetébe, de őszre ismételten feltűnő látvány lesz, mivel a zöld levelek napsárga színűvé változnak.

Az aranyfa felhasználása és gondozása:

  • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba. Virágos vesszői a lakásban is szépen mutatnak. Alkalmas nyírott és nyíratlan sövény kialakítására.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti, de legtöbb virágra napos területre ültetve lehet számítani. A talaj összetételére nem igényes, valamint a városi levegőt is elviseli, ezért a legtöbb kert dísze lehet.
  • Gondozása: Kártevőkre és kórokozókra nem igazán fogékony, valamint nem igényel sok törődést

Szállítás:

Konténeres kiszerelésben szállítjuk őket a szezon jelentős részében, gyűjtőrendszerben. Szállítási infót az adott növénynél az infó ikonra kattintva találsz.