Aranyvessző sövény

2 263 Ft

A gyönyörű virágairól ismert aranyvessző sövény akár nyírott, akár nyíratlan formában felhasználható, és virágain túl a tél érkezéséig levelei is díszitik kertjét .

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Az aranyvessző sövény jellemzője

A szívós aranyvesszőből sűrű, erős sövény hozható létre, amelynek aranysárga virágai tavasszal gyönyörű látványt nyújtanak. A virágokat élénkzöld levelek váltják fel, amelyek ősszel pirossá válnak, így az aranyvessző sövény kiváló azon kertbarátok számára, akik szeretnek gyönyörködni az évszakok változásában. Az aranyvessző sövény évente akár 40 cm-t is növekszik, 1 métertől 2,5 méteres magasságig nyírással is könnyen karbantartható. Nyírás nélkül 2-3 méter a magassága és ugyanennyi a kiterjedése.

Az aranyvessző sövény felhasználása

Díszítő jelleggel az aranyvessző sövény számos helyen felhasználható a kertben. Sűrű sövényt alkot, így alkalmas a magánszféra kialakítására, azonban ne felejtsük, hogy lombhullató, így ezt a funkciót télen kevésbé tudja betölteni. Nyíratlan sövényként természethű és cottage kertekbe ajánlott, akár külső, akár belső határolóként, nyírott formában formálisabb stílusú kertekbe is kitűnő.

Az aranyvessző sövény telepítése

Egy sorban, 30-40 centiméterenként ültessük, napos vagy félárnyékos helyre. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

Az aranyvessző sövény karbantartása

Az aranyvessző sövényt a virágok elnyílása után lehet metszeni, célszerű éles ollóval megtenni ezt. Ha nyírott sövényként használjuk fel kertünkben, számoljunk vele, hogy a többszöri, erőteljes nyírás következtében a cserje kevesebb virágot hoz.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, , ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aranyvessző sövény” értékelése elsőként

Áruda információk