Árnyékos kúszók

26 852 Ft

Kúszóösszeállításunk megoldás a félárnyékos, árnyékos falak, pergolák, kerítések díszítésére. A rendelés 3 méter széles falterületre elegendő.

  • A csomag tartalma: 4 darabos összeállítás 3 fajta kúszóból, konténeres 2 literes kiszerelésben, kiültetési tervrajzzal

A kúszóösszeállítás 3 méter széles terület beültetésére elegendő, amely később, a kúszók felfutása után szélesedik.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Az Árnyékos kúszók összeállítás jellemzői

Kúszónövény összeállításunk növényei közül a korán virágzó klematiszok és a nyáron virágot hozó hortenzia virágainak krémes, fehér, halvány színeit az árnyékos fényviszonyok szebben kiemelik. Bár nem lesz olyan vibrálóan színes az eredmény, mint egy napos helyen, de a futónövények levelei bőven kárpótolják szépségükkel az árnyékosabb helyet. A kúszó hortenzia a borostányhoz hasonlóan tapad a falra, levelei élénkzöldek, majd ősszel sárgára váltanak. A borostyán színes levelei télen is díszítenek, így ez a futóösszeállítás egész évben szépíti kerted. A klematisz 3 méter magasra fut fel, míg a hortenzia és a borostyán ennek akár többszörösére is. A növények ültetés után széltében is terjeszkednek, így a kezdeti 2 méteres ültetési kiterjedésnél tágabb helyet futnak be. A klematisz kifejlett állapotban 1-1,5 méter szélesre terjed ki, a kúszóhortenzia ennek dupláját, a borostyán tripláját is befutja vízszintes kiterjedésben.

Az Árnyékos kúszók összeállítás felhasználása

Kúszóösszeállításunk olyan kertrészekbe ajánljuk, ahol a befuttatni kívánt falat, pergolát, kerítést nem éri közvetlenül tűző nap, de a növények azért jutnak fényhez.

Az Árnyékos kúszók összeállítás telepítése

A csomag külön kiültetési tervet tartalmaz. Kúszóösszeállításunk kedveli a tápdús talajt, gyökereinél a hűvösebb klímát; nedves, de jó vízelvezetésű talajba ültessük, az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván. A cserjék Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető. A hortenzia először lehet, kicsit lassabban indul neki a fejlődésnek, amíg stabil támaszt nem talál magának. Amíg nem kapaszkodnak meg stabilan a falon, illetve az összeállítás többi tagján, a klematisz és a hortenzia számára támaszték, illetve zsinór szükséges.

Az Árnyékos kúszók összeállítás karbantartása

Kúszónövény összeállításunk különösebb karbantartást nem igényel, amennyiben kordában szeretnénk tartani a kiterjedést, a hortenzia és a borostyán jól tűri a metszést, ezt késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes elvégezni. Szintén kora tavasszal a klematiszt szabadítsuk meg az elhalt hajtásoktól, a hortenziát pedig az elvirágzott virágfejektől, illetve vágjuk le azon hajtásait, amik túl messze nőnek a támasztéktól. A borostyánt érdemes távol tartani az ereszcsatornáktól és a cserepes részektől. A klematisznak segíthetünk a kúszóösszeállítás többi tagján való megkapaszkodásban, ha indáit azokra vezetjük.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeink őszi kiszállítása szeptember közepén kezdődik. Szeptember közepétől megvásárolt növényeinket már 5-8 munkanapon belül szállítjuk.
A kiszállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtök napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük a szezonban kb. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 1900 Ft
3-4 db 2690 Ft
5-12 db 4100 Ft
13 db -tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, például texensis és olasz klemátisz fajták, amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

, , , ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágszín

,

Virágzás időszaka

, ,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Árnyékos kúszók” értékelése elsőként

Áruda információk