Kúszónövények árnyékba – összeállítás

22 898 Ft

Kúszónövények árnyékba összeállításunk megoldás a félárnyékos, árnyékos falak, pergolák, kerítések díszítésére.

  • A csomag tartalma: 4 fajta kúszónövény, konténeres 2 literes kiszerelésben. A rendelés kb. 3 méter széles felületre elegendő.
  • Szállítás: Ezt az összeállítást a Csodás klemátiszok és kúszók áruda szállítja ki neked. Várható szállítás: 17-18. hét

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Kúszónövények árnyékba összeállítás jellemzői

Kúszónövény összeállításunk növényei közül a korán virágzó klematiszok és a nyáron virágot hozó kúszó hortenzia virágainak krémes, fehér, halvány színeit az árnyékos fényviszonyok szebben kiemelik. Bár nem lesz olyan vibrálóan színes az eredmény, mint egy napos helyen, de a futónövények levelei bőven kárpótolják szépségükkel az árnyékosabb helyet. A kúszó hortenzia a borostányhoz hasonlóan tapad a falra, levelei élénkzöldek, majd ősszel sárgára váltanak. A borostyán színes levelei télen is díszítenek, így ez a futóösszeállítás egész évben szépíti kerted. A klematisz 3 méter magasra fut fel, míg a hortenzia és a borostyán ennek akár többszörösére is. A növények ültetés után széltében is terjeszkednek, így a kezdeti 2 méteres ültetési kiterjedésnél tágabb helyet futnak be. A klematisz kifejlett állapotban 1-1,5 méter szélesre terjed ki, a kúszóhortenzia ennek dupláját, a borostyán tripláját is befutja vízszintes kiterjedésben.

Kúszónövények árnyékba összeállítás felhasználása

Összeállításunk olyan kertrészekbe ajánljuk, ahol a befuttatni kívánt falat, pergolát, kerítést nem éri közvetlenül tűző nap, de a növények azért jutnak fényhez. A kúszóösszeállítás 3 méter széles vagy nagyobb terület befuttatására elegendő.

Az összeállítás telepítése és karbantartása

A csomag külön kiültetési tervet tartalmaz. Az összeállításban szereplő fajták kedvelik a tápdús talajt, gyökereinél a hűvösebb klímát. Nedves, de jó vízelvezetésű talajba ültessük, az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván. A cserjék Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető. A hortenzia először lehet, kicsit lassabban indul neki a fejlődésnek, amíg stabil támaszt nem talál magának. Amíg nem kapaszkodnak meg stabilan a falon, illetve az összeállítás többi tagján, a klematisz és a hortenzia számára támaszték, illetve zsinór szükséges. Kúszónövény összeállításunk különösebb karbantartást nem igényel. Amennyiben kordában szeretnénk tartani a kiterjedést, akkor metssük őket. A hortenzia és a borostyán jól tűri a metszést, ezt késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes elvégezni. Szintén kora tavasszal a klematiszt szabadítsuk meg az elhalt hajtásoktól, a hortenziát pedig az elvirágzott virágfejektől, illetve vágjuk le azon hajtásait, amik túl messze nőnek a támasztéktól. A borostyánt érdemes távol tartani az ereszcsatornáktól és a cserepes részektől. A klematisznak segíthetünk a kúszóösszeállítás többi tagján való megkapaszkodásban, ha indáit azokra vezetjük.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágszín

, ,

Virágzás időszaka

, ,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kúszónövények árnyékba – összeállítás” értékelése elsőként

Áruda információk