Magyar cserjék és évelők
Magyar cserjék és évelők

Magyar cserjék és évelők

 1. 5 out of 5

  Az egyik kedvenc évelőm!! 3 fajta van nálam, a Bronze Carpet (narancsos), Wisley Pink (naná hogy rózsaszín), és a Ben Fada (citromsárga). A Wisley Pink kikerült az egyik évelő ágyásba, szegélynek. Most május eleje van, de már tele van virággal, és csodaszép az ezüstös levélzettel összhangban álló rózsaszínú virág. A sárga és a narancsos tavaly virágtartóba került, mert már nem volt napos hely a kertemben. És milyen jó választás volt: egész nyár virágzott (a már levirágzott virágokat lecsipkedtem), és aztán benne hagytam a virágtartóban. Egész télen kint volt. Február végén visszavágtam egész kicsire, ahogy az évelőket szoktuk, és most, május végére gyönyörűen viárgzik, a sárga is, és a bronzos is. Nekem nagyon bevált így virágtartóban, egy egész nyáron át virágzó növényt kaptam, amivel szinte alig van teendő. Ha valaki nem szeret az egynyáriakkal "bíbelődni", nagyon ajánlom!

 2. 5 out of 5

  Idén rendeltem ezt a szép kis növényt itt a Floraponton. Az én kertem már 23 éves, ami azt jelenti, hogy sok az árnyék, ezért kimondottan csak árnyékot vagy félárnyékot szerető növényt szerettem volna. Imádom ezt a növényt, ami nálam már áprilistól virágzik és most május van, de még mindig szépen virágzik. Közben persze előbújt mellőle az árnyékliliom is, aminek a levelével nagyon szépen harmonizálnak a Tiarella szép fehér virágai. Ami különösen nagy öröm, hogy az árnyékos kertrészben is van végre egy szépen virágzó növényem, ami majd ha levirágzik, a leveleivel fog díszíteni. Hasonlóan a Heucherákhoz és a Heucherellákhoz. Ajánlom mindenkinek, nem fog csalódni!

 3. 5 out of 5

  Nagyon szeretem ezt a Piano sorozatot, a rózsaszínű árnyalatok is nagyon szépek. A Wedding - fehér rózsát fiam esküvője alkalmából ültettem. Nagyon szép, tömött virágai vannak, és nagyon ellenáll a betegségeknek. Szeretem.

 4. 5 out of 5

  2 éve ültettem el két tő Delospermát a picike sziklakertembe. Mára úgy elszaporodott, hogy még a járdán is fut, és ha kisüt a nap, tele lesz virággal. Estére becsukódik, aztán reggel újra tele virággal. Nagyon szép. Amikor nincs ideje a virágzásnak, akkor is mutatós, szép "kövér" levélzete van.

 5. 5 out of 5

  Szép, egészséges, bokros növényt kaptam, gondosan csomagolva.

 6. 5 out of 5

  Nagyon szép, fejlett növényt küldtek. Azóta is gyönyörűen fejlődik. Fajtajegyeinek megfelelő formájú.

 7. 5 out of 5

  Értékes növény. Télen örökzöld lombjával, kora tavasszal élénk sárga virágával, és ősszel termésével díszít. Bírja a napot és az árnyékot is, de nálam a napon fejlődik a legszebben. A legnagyobb szárazság és hőség sem látszik meg rajta, nagyon bírja a strapát. Hátránya talán a lassú növekedés és a szúrósabb levélzet, de nem vészes ez sem. A madarak szétszórják a termését, amiről könnyen szaporodik. Hosszú életű. Ajánlani tudom.

 8. 5 out of 5

  Most kezdi második évét ez a páfrány a kertemben, ahol egy fenyő tövében kapott helyet. A reggeli napsugarak érintik egy rövid ideig, egyébként árnyékban van egész nap. Kissé huzatos sajnos a hely, így a téli hidegek ellen érdemes védeni (egyéb növényekkel). Nálam egy vastagabb ágakból álló farakás áll mögötte. Érdemes többet ültetni egymás közelébe... :)

 9. 0 out of 5

  A kertemben több helyen is van téli jázmin. Miután megtelepedett rendkívül erőteljesen terjeszkedik a többi növény rovására, ezért nálam a hátsó traktusban kapott helyet, ahol a kerítésnek támaszkodva nyújt vastag takarást, de itt is rendszeres vissza kell vágnom, hogy ne terjedjen tovább. Nagyon szívós növény.

 10. 5 out of 5

  Szép egészséges növényt kspzam. Az áru csomagolása is profi. Csak ajánlani tudom a kertbarátoknak.

 11. 5 out of 5

  Állandó tűző napos helyre ültettem. Nagyon száraz időben heti 2-3 alkalommal locsolom. Nagyon szépen fejlődik.

 12. 5 out of 5

  Tűző napra ültettem, de túlságosan jó vízáteresztő talajba, ahol elfolyik a víz a talajból, így többet kell öntöznöm. Kevésbé áteresztő talajon jobban bírná, de így is szépen fejlődik és virágzik.

 13. 5 out of 5

  Tűző napra ültettem, de túlságosan jó vízáteresztő talajba, ahol elfolyik a víz a talajból, így többet kell öntöznöm. Kevésbé áteresztő talajon jobban bírná, de így is szépen fejlődik és virágzik.

 14. 0 out of 5

  Több évtizedes, idős bokor van már belőle a kertemben. Elképesztő igénytelen, metszést, locsolást nem igényel, betegségek nem támadják. Nagyon sűrű, mély árnyék van alatta, ezért kevés növény él meg a töve közelében, de a lehullott öreg levelei szép levélszőnyeget képeznek. Leveli a fagyokban furcsán kókadnak, mintha szárazak lennének, de ezen kívül más gondot a legnagyobb hideg sem okozott neki.

 15. 0 out of 5

  Szép, laza, elhajló ágú bokor, a világos zöld levelei jól mutatnak sötétzöldek mellett. Az aranyvessző után kezd virágozni, így aki szereti a tavaszi élénksárga színpompát, annak érdemes ilyet is telepíteni. Halványzöld vesszeje télen is dekorál. Az idős egyedek tőről is elkezdenek terjedni, így ez némi gondozást igényel.

 16. 5 out of 5

  Évek óta díszíti kertemet ez a növény. Nem lehet az illatával tavasszal betelni.

 17. 0 out of 5

  Nálam lassan 20 éves példányok díszlenek, amelyek elérték az 1 méteres terjedelmet is, úgyhogy néha visszametszem, hogy maradjon hely másnak is körülötte. A növény fiatal korában még érzékeny volt a levéltetvekre, de már hosszú ideje egészségesen fejlődik minden permetezés és locsolás nélkül. Az egyik példány szinte árnyékban van, de remekül érzi magát.

 18. 0 out of 5

  Nálam lassan 20 éves példányok díszlenek, amelyek elérték az 1 méteres terjedelmet is, úgyhogy néha visszametszem, hogy maradjon hely másnak is körülötte. A növény fiatal korában még érzékeny volt a levéltetvekre, de már hosszú ideje egészségesen fejlődik minden permetezés és locsolás nélkül. Igazi levélszínt a napos helyen lévő produkál, a félárnyékban lévő levelei inkább zöldes sárgák.

 19. 0 out of 5

  Félárnyékos helyen nő nálam. Külön locsolást nem kap. Fiatal korában a levelei néha a téli napon megégtek, de ezt a növény minden tavasszal hamar kiheverte. Feltűnő színe és viszonylag szabályos növekedése miatt nálam központi szerepet tölt be. Nem kell metszeni.

 20. 0 out of 5

  Kedvenc hortenzia fajtám, mert ellenállóbb mint a kerti hortenzia, jobban tűri a szárazságot is és tolerálja a meszesebb talajomat. Őszi lombszíne is lenyűgöz, télen a parás kérge nyújt izgalmas látványt. Nem metszem, szóval csak jót lehet róla mondani. A sanyarú körülményeim között lassan nő, nálam a tízéves példány kb 1 méter.

© Florapont 2020-2024