Kosár tartalma

Árusítói útmutató

Tartalom

Beállítások

Ahhoz, hogy sikeresen értékesítsél, jó termékeket, jó árakon és kondíciókkal kell ajánlod a vevőknek. Szükség van jó szállítási feltételekre és termékbemutató anyagokra is. Ezeket mind szerkesztheted az árudád profiljában, de a Florapontnál, eltérően más piacterektől, folyamatosan tanácsokkal és technikai beállítások elvégzésével segítünk ebben az összetett folyamatban. Az árudád profiljában tudod a megrendeléseket menedzselni, és minden olyan feladatot elvégezni, ami egy webshop működéséhez elengedhetetlen. Ha elakadsz, kérd segítségünket.

Még nincs árudád? Tudj meg többet a lehetőségről!

Felhasználói adatok

Felhasználói adatok módosításához lépj a menüpontok alatt található 3 ikon sor középső felhasználói módosítása ikonjára. Az it megadott email címre érkeznek a Floraponttól kapott értesítések és megrendelési értesítők is.

Lépések az áruda beállításához:

Fiókom>Tovább az áruda vezérlőpultjához>Beállítások

Áruda

Az árudád beállításait ellenőrizheted és módosíthatod is, de azt javasoljuk, hogy a beállításhoz szükséges információkat inkább küldd el az Florapont admin számára, aki elvégzi a tartalmak optimalizálását mind a vevői igények, mind az oldal sebesség továbbá a kereső optimalizálási szempontok figyelembe vételével.

Útvonal az áruda beállításához:

Fiókom>Tovább az áruda vezérlőpultjához>Beállítások

Felhasználói adatok módosításához lépj a menüpontok alatt található 3 ikon sor középső Felhasználó módosítása ikonjára. Az itt megadott email címedre érkeznek a Floraponttól kapott értesítések és megrendelési értesítők is.

A fejlécképpel az árudád profiloldalán és az árudák listájában találkozhat a vevő.  Ez hasonló, mint egy facebook borító kép. Mérete 1200px*668px, formátuma JPG, amit ha az adminnak megküldesz, akkor átkonvertáljuk a web számára újgenerációs formátummá, így még gyorsabb lesz a betöltési sebessége.

A profilkép csak az árudád profiloldalán jelenik meg. Lehet akár arckép is, amely révén a vevő láthatja magát az eladót, így a bizalom még erősebb lehet, de lehet grafikai logó is. Négyzet alakú, 1:1, 500px*500 px méretű vagy ennél nagyobb. Amíg nem töltesz fel képeket, addig egy sablonkép jelenik meg .

Az áruda neve a termékinformációk meghatározó és kötelező része, ezért minden fontos ponton megjelenik a vevő számára. Az áruda neve lehet a saját neved is, de lehet fantázia név is. Legjobb, ha beszédes, könnyen megjegyezhető és termékkörödre jellemző nevet választasz. A rendszer csak egyedi nevet engedélyez, egy nevet nem enged újból felhasználni.

A cím nem jelenik meg a vevő számára, de a szállítási díjak kiszámításánál a háttérben a rendszer figyelembe veszi a telephelyi és a vevői szállítási adatokat és csak ennek a birtokában tudja a pontos díjat megjeleníteni.

Készítened kell majd bemutatkozó leírást, ami az áruda profiloldalán jelenik meg, a fejléckép alatt a bemutatkozás fülre kattintva.

Az árudád bemutatásával részletesen tájékoztathatod a vevőket, hogy milyen termékeket találnak nálad. A leírásban kitérhetsz minden olyan egyedi jellemződre, amelyet a termeléssel, termék előállítással, felhasználással és minőséggel kapcsolatos. Kérjük, kerülj olyan nem bizonyítható állításokat, mint legolcsóbb vagy legjobb áruda.

Bár a bemutatkozásnál is lehetőséged van fotó feltöltésére is, de azt javasoljuk, hogy inkább informatív fejlécképet használj, és itt kerüld a további fotók alkalmazását.

Banki adatokra a Floraponttal történő elszámolás miatt van szükség. Ha változás történik benne, kérjük, jelezd.

A bank adataidat csak a Florapont adminok látják.

Szállítás

El kell döntened, hogy milyen régióba szeretnél szállítani. Külföldi szállításokat csak a maximális sérülés mentes csomagolás esetén vállalj. Kérd tanácsunkat!

Akár több módot is választhatsz. Kérd tanácsunkat!

 1. Átalánydíjas, amikor egy adott régióba mennyiségtől függetlenül egységes díjat kérsz, de régiónként változhat.
 2. Személyes átvétel biztosítása. Ebben az esetben szüksége lesz az áruda bemutatkozását a nyitvatartási idővel is bővíteni.
 3. Ingyenes szállítás. Ez nagyon vonzó lehet a veőknek és akkor érdemes alkalmazni, ha be tudod építeni az árakat a várható költségeket. Általában nagyértékű és kis súlyú termékeknél éri meg, a növényeknél ez elsősorban a szabadgyökerű termékekre lehet igaz.
 4. Súly és/vagy mennyiség függő. Az a legelterjedtebb mód, mert így lehetőség van a futárszolgálatok differenciált díjainak lekövetésére. Fontos azonban tudni, hogy a növények esetében az így kalkulált díjak nem tudnak pontosan megegyezni a futárszolgálat által számított díjakkal, mivel ezeket az adatokat előre be kell adni a rendszernek, de akár a súly, akár a méret egyedenként vagy időszakosan eltérhet a valóságban, hiszen változhat az adott növény ültetőközegének víztartalma, vagy a növény fejlettsége. Éppen ezért a súly alapú számítás a növények esetében nem ideális, jobb a mennyiség alapú kalkuláció.
Szállítási minimum díj megadása

Ezzel biztosíthatod, hogy már egy termék megvásárlásánál is fedezve legyen a szállítási költséged.

Maximális díj

Megadhatsz olyan díjat, ami fölé nem megy a vevő által a termékeid kiszállításnak díja, akár menyit rendelnek tőled. Az olyan vevők, akik nagyobb mennyiséget vásárolnak, akkor általában elvárják, hogy némi kedvezményt kapjanak, ellenben, ha azt látják, hogy a szállítási költség már az egekben van, akkor elállhatnak a vásárlástól. Kérd tanácsunkat!

Termékenkénti szállítási díj

Ha már van tapasztalatod, hogy mennyi terméket fér bele egy csomagba, akkor jelezd nekünk és beállítunk ezt követően a termékekhez is szállítási költséget, ami innentől kezdve biztosítja, hogy a vevő által fizetett díj, és a tényleges szállítási költség a mennyiség változásával is arányos maradjon.

Tipp

Általános célként lehet mondani, hogy minél kisebb a szállítási díjad, annál nagyobb forgalomra számíthatsz. Sokan a szállítási díjakat mesterségesen alacsonyan tartják, és a felmerülő költségeket a termékdíjakba kalkulálják bele, vagy a profit terhére árazzák be. A szállítási díjakba nem csak a közvetlen szállítási költségeket, hanem pl. a doboz vagy egyéb csomagolási költségeket is beleszámíthatsz. 

Érdemes minél nagyobb dobozméreteket is beszerezni, mert nem mindegy, hogy nagyobb megrendelt tételt is képes leszel egy csomagban elküldeni, vagy szét kell bontanod több dobozra, hiszen így a a szállítási költség látványosan növekedhet, ami kevesebb vásárlást eredményez. 

Ha még nincs kedvező szerződésed egyetlen céggel sem, de érdekel kedvező díjszabás, akkor jelezd nekünk, mert a Florapont egyik előnye, hogy több cég nevében is tud tárgyalni, így kedvezőbb díjakat kaphatnak az árusok is. Jelenleg az MPL futárszolgálattal van előnyös megállapodásunk.

A szállítási díjak kalkulálását időszakonként mindenképpen felül kell vizsgálnod, hiszen a költségeid is változhatnak. 

A Florapont ÁSZF-ben mind a kiszállítási mind a visszatérítési feltételek szabályozva vannak. Ettől eltérhetsz.

Az áruda feltételeit minden terméknél a Szállítási fülre kattintva láthatja a vevő.

Szállítási és visszatérítési feltételeid megadásához a Fiókom>Tovább az áruda vezérlőpultjához>Beállítások>Szállítás>Tovább a szállítási feltételek beállításához kattintva jutsz el.

Feldolgozási idő

A megrendeléseid feldolgozásához és összeállításához szükséges időt tudod itt beállítani. Hagyd üresen, ha nem alkalmazható minden termékedre, és inkább a szöveges feltételekben térj ki rá.

Szállítási feltételek

Térj ki a leírásban, hogy

 • mennyi idő kell a feldolgozáshoz,
 • milyen napokon szállítasz,
 • milyen futárcéggel szállítasz, aki a feladástól mennyi idő alatt kézbesít.
 • milyen módon csomagolsz, címkézel stb
 • bármi extra amit minden csomagba teszel.
Visszatérítési feltételek

A visszatérítési feltételek szabályozzák a hibás teljesítés garanciális igényét. Mivel ezek fontos részét képezik a vásárláshoz kapcsolódó Vásárlási feltételeknek és ezeknek meg kell felelniük a mindenkori jogszabályoknak, ezért ezt a Florapont az ÁSZF-ben szabályozza. Ettől eltérni csak abban az esetben lehet, ha a jogszabályban meghatározott feltételektől kedvezőbb feltételeket ajánlasz vevőidnek.

Térj ki az alábbiakra:

 • Fajta garancia
 • Megeredési garancia
 • Sérült csomagok orvoslása.

Fogalmazd meg pontosan, hogy a mennyi időt biztosítasz az egyes reklamációkra és milyen dokumentéciót kérsz hozzá.