Kosár tartalma
Keresés a tartalomban
A működéssel kapcsolatos kérdésedet itt is felteheted nekünk

Megrendelések kezelése

A rendelésedet a vállalt határidőn belül kell kiszállíttatnod vagy kiszállítanod a vevő által előre kifizetett szállítási díj terhére. A Florapont a megrendelések kezeléséhez tájékoztató emaileket és árudád fiókjában külön felületet biztosít ehhez.

Fogalmak

A megrendelések eltérő állapotot vehetnek fel az alábbiak szerint.

A fizetés hibás vagy elutasított, amennyiben a vevő elindította a fizetést, de a hitelesítésnél a pénzintézet visszautasította azt. További tennivaló ezzel nincs.

Teljesítendő megrendelések állapota. Ebben az esetben a befizetés már sikeresen megtörtént, vagy az utánvétes fizetésnél a kiszállításkor történik.

A sikeres megrendelésről automatikus email érkezik email címedre.

Az áruda által teljesítettnek jelölt, azaz átvett vagy kiszállított megrendelések állapota. További tennivaló ezzel nincs. Az elszámolási rendszerbe csak a teljesített állapotú megrendelések kerülnek bele!

Florapont admin által törölt megrendelés állapota, pl. sikeres megrendelés után a vevő kéri a megrendelésének törlését. További tennivaló ezzel nincs. A törölt megrendelésről automatikus email érkezik email címedre

Florapont admin által részben vagy egészben visszatérített megrendelés. Jellemzően reklamációk miatt, vagy a megrendelést követően vevői változtatások miatt. A visszatérített megrendelésről automatikus email érkezik email címedre.

Rendelési tájékoztató

A beérkezett rendeléseidről a beállításoknál megadott email címre kapsz részletes értesítést.Megrendelések kezelése 1

Megrendelések listája

Minden megrendelésedet megtalálod a Fiókom > Tovább az áruda vezérlőpultja > Megrendelések menüpontra kattintva. Az áruda fiókjában az összes megrendelés látható.

Legfelső sor mutatja, hogy milyen állapotú megrendelések láthatók a listában. Alaphelyzetben az összes állapot megjelenik a listában. Kattints arra az állapotra, amelyiket szeretnéd megjeleníteni.

Egy sorban egy megrendelés főbb adatai láthatók. A listában minden esetben a legfrissebb látható legfelül.

A vevő által fizetett bruttó összeg, beleértve az adókat, szállítási díjakat és a Florapont jutalékát, csökkentve kuponértékkel.

Florapont jutalékával csökkentett bruttó összeg, beleértve az adókat, szállítási díjakat. Ezt az összeget utaljuk majd részedre a teljesített megrendelést követően.

A megrendelés állapota. Lásd fentebb.

Az ikonokra kattintva gyors művelet hajthatsz végre anélkül, hogy a megrendelést megnyitnád. Elsősorban a megrendelés állapotának megváltoztatását tudod itt egyszerűen módosítani.