Ázsiai liliom hibridek

Az ázsiai liliomok a kora nyár ékességei. A legnagyobb hibridcsoport a liliomhibridek között. Arisztokratikus szépségük, lélegzetelállító színvariációik miatt igen népszerűek.

A virághagymák származási helye: Magyarország.

ázsiai liliom hibridek egy csokorban_ florapont
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Az ázsiai liliomok jellemzői:

  • Alak: Dúsan virágzók, közepesen magas vagy alacsony termetűek, egyszerű virágú és sokszirmú, telt fajtái vannak forgalomban.
  • Virág: A virágszín a fehér, pasztell árnyalatoktól a tűzvörösig változnak. A virágok torka és/vagy a szirmok csúcsának színe eltérő. Egyes fajoknál a szirom pöttyözött.  A virág alakja lehet csésze vagy turbán alak. Legfeljebb enyhén illatosak.
  • Levél: Lándzsás, fényes sötétzöld, bőrszerű.

Az ázsiai liliomok felhasználása és gondozása:

  • Tenyészhely: A liliomok számára ideális a napos, félárnyékos, szélvédett terület, a gyökerek azonban a hűvös, árnyékos helyet szeretik. Hazánkban félárnyékos, párás helyen fejlődnek a legszebben, ezért főleg virágzáskor ne hagyjuk a talajt kiszáradni.
  • Felhasználásuk: Virágágyásba, vegyeságyásba, karakteres megjelenésük miatt központi szerepet szánjunk neki! Csoportosan ültessük őket, legalább 5-10 db-ot, mert igazi virágtömegük így fog érvényesülni a cserjék és más évelők között. Eleganciát adnak kertünknek, de természethű kertekbe is találunk ideális fajtát.
  • Gondozás: A fejlődő terméseket vágjuk le egészen a legalsó termésig