Babérmeggy fajták (Prunus)

A babérmeggy (Prunus) az egyik legkedveltebb örökzöld dísznövény, mely minden kertnek díszítő eleme lehet. Elegáns sövénynek, szoliterként vagy cserjecsoportba is ültethetjük. Az év minden szakában szép látványt biztosít.

A növény változatai között megtalálhatóak alacsonyabb és magasabb fajták, igény szerint választhatunk, kertünk méreteihez igazítva. Egy métertől hat méterig terjedhet magassága, néha fává is alakulhat. Levelei fénylőek, babérhoz hasonlóak, virágai gyertyaszerűen állnak, melyeknek színe fehér, dús virágú, fürtökben végződő és kellemes illatot árasztanak. Fényes fekete, tojás vagy gömb alakú termései a madarak kedvenc eledelévé vált.

  • Alak: (idehaza) kb. 2-3 méter magasra növő és 2-3 méter széles, gömb formájú szabályos növekedésű, sűrű ágrendszerű cserje.
  • Virág: Sárgás-fehér, felfelé növő csomókban jelenik meg április-májusban. A termése kezdetben piros, éretten fekete bogyó.
  • Levél: Sűrű tömött, világoszöld, lándzsás levelekkel rendelkezik
  • Felhasználása: Nyírás nélkül nagyméretű bokornak háttérben, vagy magasabb sövénynek. Nyírható.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban és árnyékban is jól fejlődik, jó vízgazdálkodású, üde, enyhén savas, mészben szegény talajban fejlődik a legjobban.
  • Gondozása: Bírja a nyírást, sövénynövénynek is ültethető

Konténeres kiszerelésben szállítjuk őket a szezon jelentős részében, gyűjtőrendszerben. Szállítási infót az adott növénynél az infó ikonra kattintva találsz.

Bővebb leírás