Bambusa metake – bambusz

Csomós növekedésű, dekoratív szárú, középmagas bambusz.

Kiszerelés: konténer, 5 literes,

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Bambusa metake csomós növekedésű, nem terjedő, középmagas bambusz.

  • Alak: Felfelé törő. A szárai vékonyak, kb 2-3 cm átmérőjű, tömött csomókban nőnek. “Hüvelyek” borítják, amik kezdetben halványzöldek majd barna színű lesznek. Sokáig rajta maradnak. Kb 4-6 méter magasságot érhet el.
  • Levél: Örökzöld levele lándzsa alakú, kb. 10-30 cm hosszú, és 2-3 cm széles, fényes sötétzöld, a fonákján kékeszöld.
  • Származási hely: Kína, Japán, Korea
  • Tenyészhely: Tápanyagban gazdag talajban, bőséges vízellátás mellett fejlődik a leggyorsabban. Tolerálja a szárazabb körülményeket is. Napos helyet szeret, de elviseli a félárnyékot is.
  • Gondozás: Erősen fagytűrő (-24 C)  de a hideg erős szelek a leveleit is károsíthatják, így az már télen is elszáradhat. Amennyiben a szárak túlélik a telet, a leveleket a növény tavasszal pótolja.
  • Felhasználás: Sövényként vagy nagy kertekben ligetek, erdők formájában ültessük, de akár szoliterként is helyet kaphat kis kertünkben.

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árudánk kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, és más mediterrán különlegességeket értékesít. Választékunk a szezon folyamán folyamatosan változik, a legtöbb növényünk májustól érhető el. 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod a növényeinket megvásárolni.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetők. A kiszerelés és szállítási méret minden növénynél egyedileg fel van tüntetve. A beszerzést a rendelések alapján gyűjtő rendszerben végezzük, és a megrendeléstől számított 5 héten belül szállítunk postai futárszolgálattal. A szállítások aktuális ütemezését a terméknél az információs ikonra kattintva láthatod. A minimális díjunkba 5-6 növény is belefér, érdemes ezt kihasználnod. A szállítási díjunkat maximáltuk, így kb. 10 növény után már nem kell további díjat fizetned. Aktuális díjainkat a Szállítási fülnél találod.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 778 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 200 Ft

Érdekelhetnek még…