Black Forest Rose® – talajtakaró rózsa

3 900 Ft

Díjnyertes bokros piros talajtakaró rózsa, ADR minősített

Kiszerelés: szabadgyökerű, A minőség

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Kordes Magyarország - Fráter György
Cikkszám: 301-00 Kategória: Címkék: , ,

Növény leírása

Bőségesen virágzó, floribunda talajtakaró rózsa, bokros növekedésű, időjárásálló. ADR minősített.

 • Alak: bokros, felfelé növekvő
 • Magassága: 70 cm
 • Virág: 5-6 cm-es, fényes piros, színét megőrzi. Illata enyhe.
 • Virágzás: ismétlődő
 • Tenyészhely: napos, de a félárnyékos helyen is ideális
 • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
 • Felhasználása: talajtakarásra, növénytartóba
 • Hidegtűrő képesség: rendkívüli
 • Ellenállóság : kiváló
 • Növényigény (1 nm): 4 tő
 • Nemesítő: W. Kordes’ Söhne
 • Bemutatás éve: 2010
 • Minőség: A osztály (legalább 3 erőteljes ág, erőteljes gyökérzet)

Növény jellemzői

Nemesítő

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

, ,

Virágméret

,

Ellenállóság

Fényigény

,

Hidegtűrő képesség

Talajigény

Vízigény

fráter györgyFráter György vagyok. A ’90-es években kezdtem el foglalkozni W.Kordes Söhne nemesítő rózsáinak magyarországi termesztésével, majd az eredeti Kordes rózsák forgalmazásával. A Kordes rózsák méltán népszerűek az egész világon, így Magyarországon is, mert kiemelkedő szépségük mellett a betegségekkel szemben is rendkívül ellenállóak.
A W.Kordes Söhne rózsái több hazai rózsakertben is megtekinthetőek, például a Vácrátóti arborétumban, Budapesten a Margitszigeti rózsakertben, Szőregen a Hősök terén, vagy a nagyari Luby kastély kertjében.

A rózsákat többféle kiszerelésben értékesítem:

Tavasszal és ősszel szabadgyökerű változatban, 25-30 cm-es gyökérzettel kerülnek kiszállításra, így gyökérzetük hamar eléri a számukra kívánatos mélységet. Minden Kordes rózsa “A” kategóriájú, ami a szigorú német minőségi előírások szerinti legmagasabb minőségnek felel meg: legalább 3 erős fejlett ágat és sűrű gyökérzetet jelent. A rózsák a Kordes cég eredeti dobozaiban kerülnek kiszállításra!

kordes plant-o-fix kiszerelés_florapont
A szezon nagy részében konténeresen, a különleges Plant-o-fix®  csomagolásban is megvásárolhatók a Kordes rózsák.

A PLANT-O-FIX® a Kordes cég által kifejlesztett rózsaültetési módszer, amely még könnyebbé és biztonságosabbá teszi az ültetést. A gyökereket és a hajtásokat ültetésre készen vágják, és egy lebomló edénybe teszik (ez a belső réteg ültetés után elkorhad), majd így ültetik egy mutatós 2 literes gyökereztető edénybe. Ily módon a meglévő hajszálgyökerek zavartalanul tovább növekedhetnek, és a rózsa körülbelül 10–14 nappal korábban virágzik. Amennyiben a gyökereztető cserepekben már nem látszik a belső edény, azt jelenti, a rózsa már idősebb, és kellően begyökeresedett növény. Függetlenül a lebomló edény állapotától: a Plant-o-fix® kiszerelés könnyebb és biztonságosabb ültetést jelent, növekedési garanciával!

 

Szállítási részletek

A rózsákat gyűjtőrendszerben hozom be és postai úton, eredeti Kordes-rózsa dobozban szállítom ki. A szabadgyökerű rózsákat tavasszal az időjárástól függően március közepéig-végéig, ősszel október végéig értékesítem, a konténeres kiszerelést pedig - a tél kivételével - egész szezonban, a megrendeléstől számított 4-6 héten belül szállítom. Minimális szállítási díj 2300 Ft. A várható szállítási költségek a következőképp alakulnak (a pontos összeget a kosárban ellenőrizheted majd): 1-5 db szabadgyökeres vagy 1 db Plant-o-fix kb. 2300 Ft/ csomag, 6-14 db szabadgyökeres vagy 2 db Plant-o-fix kb. 2600 Ft/csomag, 15-30 db szabadgyökeres vagy 4 db Plant-o-fix kb. 2900 Ft/csomag.

Visszatérítési feltételek

Fajta- és megeredési garanciát vállalok.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 370 Ft

Szállítási részletek

Áruda maximum szállítási díja rendelésenként 2 900 Ft
Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 300 Ft

Érdekelhetnek még…