Bougainvillea ‘Chitra’ – murvafürt

6 934 Ft

A Bougainvillea ‘Chitra’ – murvafürt levelei nagyok, vastagok, kétszínűek: bíborvörös és fehér színűek.

Kiszerelés: konténer, 17 cm-es, 50-60 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Bougainvillea ‘Chitra’ – murvafürt levelei nagyok, vastagok, kétszínűek: bíborvörös és fehér színűek.

  • Alak: Fásodó, csavarodott szárú cserje, ami akár 2-4 méter magasra is képes felfutni tövises hajtásai segítségével megfelelő körülmények között tartva.
  • Virág: Szív alakú, élénk színű fellevelei vannak, amelyek körülölelik az apró, krém-fehér, tölcséres virágokat. Piros és fehér színű fellevelei az erős nap hatására intenzív ragyogásba kezdenek. Egész nyár folyamán virágzik.
  • Levél: Fényesek, tojásdad formájúak, kihegyesedő véggel. A levelek különböző magasságban, a szár vagy az ág egyik-másik oldalán helyezkednek el. 4-13 cm hosszúságúak és 2-6 cm szélességűek.
  • Tenyészhely: Csak tűző napon nyílik, célszerű déli fekvésű fal előtt, vagy teraszon nevelni. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: Jó vízelvezetésű földet igényel. Laza szerkezetű, tőzeges talajt kedveli.
  • Felhasználása: Dézsás növényként teraszok, előkertek díszítésére. Bármilyen formájúra kialakíthatjuk, ha támaszték mentén neveljük.
  • Gondozása: 2-3 évente érdemes átültetni, és ilyenkor visszametszeni. A nagyobb példányok támasztást igényelnek. Télen 8-10 fokos helyen kell tartani, és mérsékelten öntözni.Ha a növény jól érzi magát, elég gyorsan elkezd növekedni. A hosszú hajtások végeit le kell csípni, ezzel lehet serkenteni a növényt a besűrűsödésre, illetve a dúsabb virágzásra.

További információk

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

1989-ben alakult dísznövénykertészetünk 2000-ben szakosodott bougainvilleák termesztésére, mely ma már fő szakterületünk lett. Az 1000 nm-es korszerű fóliaházunkban nevelt növényeink külföldön is igen népszerűek, köszönhetően a kiváló minőségnek és nagy fajtaválasztékunknak. Jelenlegi kínálatunkban több mint 50 féle bougainvillea található.

Szállítási részletek

A megrendelések kiszállítása a megrendeléstől számítva 14 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 201 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 826 Ft

Érdekelhetnek még…