Buddleja davidii ‘Butterfly Candy® Little Ruby’ – törpe nyáriorgona

3 990 Ft

Alacsony fajtájú nyáriorgona, piros virága szépen mutat akár növénytartóban is.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 60/80 cm
 • Szállítás várható időpontja: 32. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Buddleja davidii ‘Butterfly Candy® Little Ruby’ – nyáriorgona
Buddleja davidii 'Butterfly Candy® Little Ruby' - törpe nyáriorgona 3 990 Ft

A Buddleja davidii ‘Butterfly Candy® Little Ruby’ – nyáriorgona alacsony fajta, kb. 60 cm magas, a növény tövétől virágzik, szép piros virága van.

A Butterfly Candy egy szép díjnyertes kompakt sorozat, alacsony habitussal.

 • Alak: kb. 60 cm magas, széles, íves ágakkal és lándzsa alakú levelekkel.
 • Virág: Júliustól októberig hozza bókoló, akár 30 cm-t is elérő apró virágokból álló fürtvirágzatát.
 • Levél: Lándzsa lakú, hosszú levelei szórt állásúak, keskenyek, méregzöld színűek.
 • Származás: Kína, Japán
 • Felhasználása: Alacsony habitusa miatt konténerbe is ültethető, jól mutat erkélyen, teraszon, vagy több fajtát egy csoportba ültetve látványos hatást érhetünk el. Kis kertekbe is kiváló.
 • Tenyészhely: Kifejezetten napfény kedvelő növény, árnyékban eltorzul, szára felkopaszodik. Talajra nem igényes, szereti a tápdús, jó vízelvezetésű talajt.
 • Gondozása: Mivel a nyáriorgona júliustól hozza virágait, ezért fontos a helyes metszése. Tavasszal, szigorúan a fagyveszély elmúltával lehet elkezdeni a visszavágást. El kell távolítani a beteg, elfagyott ágakat és az előző évi virágokat vissza kell vágni. Így növénynek lesz ideje új hajtásokat hozni, melyeken majd a virágok megjelennek. Az előző évben kihajtott vesszőket kb. arasznyira, a vastagabb ágakat óvatosan vágjuk vissza.
  Nagyon fontos a rendszeres metszés, mert virágokat csak az új hajtásokon hoz, ezért ha nem gondoskodunk megfelelően róla, akkor a bokor idő előtt elöregedik.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Buddleja davidii ‘Butterfly Candy® Little Ruby’ – törpe nyáriorgona” értékelése elsőként