Bugás hortenzia (Hydrangea paniculata)

A bugás hortenzia cserje és évelőcsoportokban központi növényként érvényesül igazán, de szoliternek is ültethetjük. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek. Konténeres kiszerelésben, fejlett növényeket tudsz vásárolni szinte az egész szezonban.

Hydrangea_paniculata_Limelight_cserje
Mutasd a szűrőt

1–21 termék, összesen 37 db

1–21 termék, összesen 37 db

A bugás hortenzia jellemzői:

Alak: A bugás hortenzia fajták magassága elérhetik a 2-2,5 métert is, de egyes változatai nem nőnek 1-1,5 méternél magasabbra. Általában gyéren ágas cserje, de néhány fajta sűrűbb ágrendszerű. Magasságát befolyásolják a körülmények, erősen fagyos helyeken ennél kisebb magasságokra kell számítani.
Virág: a legtöbb hortenzia fajjal ellentétben valódi mutatós, bugás virágzattal rendelkezik, kúp alakú virágbugáit többnyire steril virágok alkotják. A színválaszték kicsi. Ezek a változatok fehérek, amelyek idővel rózsaszínesednek. Virágzása a nyár második felétől szeptemberig tart.
Levél: Közép zöld színűek, fogazott szélűek, látványosak.

A bugás hortenzia felhasználása:

Tenyészhely: A bugás hortenzia a félárnyékos helyeket szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen. A hortenziának egy feltétel nagyon fontos: a sok víz. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak. Tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. A kerti hortenziával ellentétben könnyen átvészeli a szárazabb időszakokat is. Mészkerülő, az átlagos vagy savanyú talajban érzi jól magát.
Ideális hely számára a mélyen gyökerező, laza árnyékú fák alja, pl. a tölgy, a magnóliák, az aranyeső, a díszcseresznyék és a különböző gyümölcsfák. A leginkább azonban a fenyők alatt szeret, ráadásul a fenyők lehulló tűlevele biztosítja számára a savanyú talajt.
Felhasználása: A bugás hortenzia cserje és évelőcsoportokban központi növényként érvényesül, de szoliternek is ültethetjük. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek.

Szállítás

Általában 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.