Bükk sövény

3 213 Ft

A közkedvelt bükk sövény egész évben vátozatos színeivel, természethűen díszíti kertjét.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Bükk sövény
Bükk sövény 3 213 Ft

A bükk sövény jellemzője

A csodálatos lombozatáért kedvelt, egyre népszerűbb bükk sövény hullámos-szélű, finom, szőrös leveleinek köszönhetően dekoratív, amelyek a zöld különböző árnyalatai után ősszel gazdag rézszínűre váltanak. Bár a bükk lombhullató növény, száraz, barnás levelei télen is a növényen maradnak, így izgalmas alternatívája lehet egy örökzöld sövénynek. A bükk sövény viszonylag gyorsan növekszik, évi 30-60 cm körüli a növekedési üteme, nyírott sövényként 1 méterestől több méterig tetszőleges magasságú lehet.

A bükk sövény felhasználása

A bükk sövényt széleskörűen használhatjuk fel mind belső, mind külső határolásra: akár városi, akár vidéki környezetbe jól illik, kitűnően működik a magánszféra megteremtésére, a nem kívánt látvány kiszűrésére, a kert megosztására, veteményes köré, stb. Télen megmaradó leveleivel szépen kiegészít egy természetes, vegyes sövényt, amihez nemcsak téli színt ad így, de menedéket nyújt a helyi vadon élő állatoknak, amikor a lombhullató sövény többi része elveszti leveleit. A szél elleni védelemre is alkalmas, ilyenkor azonban számolni kell azzal, hogy nagyon kitett helyen télen elvesztheti leveleit.

A bükk sövény telepítése

Egy sorban, 30-40 centiméterenként ültessük, lehetőleg napos helyre, de a félárnyékot is bírja. Párás klímát kedveli, ezért elsősorban öntözött kertekben fogja jól érezni magát. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, agyagos, vizes talajban azonban nem marad meg. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A bükk sövény nyírása

A bükk sűrű lombozatú, a metszést jól tűrő lombhullató fa, ezért is használják Európa-szerte sövényként. A több méteres, bükkfákra jellemző magasság elkerülése végett azonban ebből kifolyólag rendszeresen nyírni kell. A bükk sövény némi karbantartást igényel tehát– a nyár eleji enyhe metszés után, ha szükséges, nyár végén vagy kora ősszel nyírjúk újra a bükk sövényét, hogy télen is megőrizze a szép lombtakaró egy részét. A bükk sövényt érdemes ágainak különálló metszésével, metszőollóval karbantartani, ha sövényvágót használunk, a levelek sérülhetnek és színét vesztheti a sövény.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

Magasság

, , , ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Virágszín

Virágzás időszaka

, ,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bükk sövény” értékelése elsőként

Áruda információk