Carpinus betulus – közönséges gyertyán

1 676 Ft

A Carpinus betulus – közönséges gyertyán jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas.

Kiszerelés: konténer,2 literes, 40/60 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Carpinus betulus – közönséges gyertyán jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas.

  • Alak: 15-20 méter magas gömbölyded koronájú lombhullató fa. Törzse csavarodott, gyakran kissé bordás, szürke kérge sokáig sima marad.
  • Levél: Hosszúkás tojásdad levelei sötétzöldek, redőzöttek, ősszel sárgára színeződnek, télen barnák. Télen az elszáradt leveleit magán tartja egészen tavaszig.
  • Őszi lombszín: sárga
  • Termés: Ősszel érő termései a madarak csemegéje.
  • Származási hely: Európa, Kis-Ázsia, Perzsia
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük. Közepes vízigénnyel rendelkező fa, így fiatal korában rendszeres öntözést igényel, idősebb korában jobban viseli a szárazságot
  • Talaj: Tűri a sovány talajokat.
  • Felhasználása: Jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas, a kertépítésben a gyertyánt elsősorban sövényként telepítik.

További információk

Magasság

,

Szélesség

2-3 méter

Alak

gömbölyded

Növekedési ütem

lassú növekedés

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

-12 C

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…