Catalpa bignonioides ‘Nana’ – gömb szivarfa

49 403 Ft63 437 Ft

Catalpa bignonioides ‘Nana’ – gömb szivarfa, alacsony díszfa, melyet szabályos gömb alakú lombozata és nagy szív alakú levelei miatt érdemes telepíteni.

  • Várható szállítás 2023 október első felében a 41. héten
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Útmutató a koros növények vásárlásához

Méret

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó. A törzskerületet a talajtól 1 méter magasságban mérik. Ahogy fejlődik a fa, évről évre nő a törzskerülete is, de lehet, hogy ugyanabban a konténerben van továbbra is. Egy 8/10 cm kerületű fa kb. 6-8 éves.

A fák törzsmagassága jellemzően 2-2,2 méter.

Az általunk kínált méretek kézzel mozgathatók.

Ültetés

A konténeres kiszerelésű koros fákat és cserjéket egész évben lehet ültetni, mégis azt javasoljuk, hogy az ültetést őszre időzítsd. Az ősz eleji ültetés esetén a növénynek nem a túlélésre kell energiát fordítania, hanem a gyökérzet fejlesztésére.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Mennyiség

Ha 3 darabnál többet szeretnél vásárolni egy fajtából, akkor kérjük, egyeztess velünk.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Catalpa bignonioides ‘Nana’ – gömb szivarfa felhasználása

Gömb formájú lombja és alacsony termete miatt ideális díszfa kisebb kertekbe, előkertekbe látványos fasorokhoz, ahol fontos a szoborszerű megjelenés is. Szabályos gömb lombozata nyírás nélkül, természetes módon jön létre, gondozást, metszést nem igényel. Melegigényes.

A Catalpa bignonioides ‘Nana’ – gömb szivarfa tulajdonságai

  • Alak:kb. 3-5 m magas, dúsan elágazó, laza, lapított gömb- vagy ernyős koronájú. Kérge szürkés- vagy világosbarna, kezdetben sima, idővel sűrűn pikkelyessé válik és hámlik.
  • Levél: Lombozatát az alapfajénál kisebb, 10-15 cm hosszú, halványzöld, a fonákon pelyhes, kihegyezett tojásdad vagy szív alakú, többnyire ép szélű vagy egy-két rövid oldalkaréjú, keresztben átellenesen vagy hármas örvökben álló levelek alkotják, melyek tavasszal viszonylag későn hajtanak ki, ősszel viszont hamar lehullanak.
  • Virág: Nincs virága.
  • Termés: Nincs termése.
  • Tenyészhely: Napos, világos vagy félárnyékos helyen érzi jól magát.
  • Talaj: A jó minőségű nedvesebb talajokat kedveli, de elviseli a szárazságot is, bár ilyenkor betegségekre hajlamos. Télálló. A fiatal példányok öntözést igényelnek.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

A szállításokat egyedileg, saját teherautóval végezzük, a visszagazolásban jelzett időpontban. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

12.990 Ft/rendelés

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

Növény alak

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Méretválaszték

8/10 cm törzskörméret, 10/12 cm törzskörméret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Catalpa bignonioides ‘Nana’ – gömb szivarfa” értékelése elsőként

Áruda információk