Celtis occidentalis – Nyugati Ostorfa

2 934 Ft

A Celtis occidentalis – Nyugati Ostorfa 9-15 méter magas terebélyes fa, mélyen lehajló ágakkal.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, kb 40-60 cm magas

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Celtis occidentalis – Nyugati Ostorfa 9-15 méter magas terebélyes fa, mélyen lehajló ágakkal.

  • Alak: 9-15 méter magas terebélyes fa, mélyen lehajló ágakkal.
  • Levél: Fűrészes szélű, kissé asszimetrikus levelei őszre sárgára színeződnek.
  • Tavaszi lombszín: zöld
  • Őszi lombszín: sárga
  • Virág: Április-májusban nyílnak a levelek hónaljában zöldes-sárga, apró, jelentéktelen virágai.
  • Termés: Ősszel érik apró, édes húsú, vörösbarna színű termése, mely több hónapig is a fán maradhat. Bogyói ehetőek, magas kalóriatartalmúak, számos madár és emlős állat fogyasztja.
  • Származási hely: Észak-Amerika
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet és  jó vízelvezetésű talajt kedvel. Telepítést követően öntözni kell. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. Sovány talajon is megél, szárazság és várostűrő.
  • Talaj: Bármilyen átlagos talajon jól fejlődik.
  • Felhasználása: Szoliternek, de sorfának is alkalmas.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Növény alak
Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Celtis occidentalis – Nyugati Ostorfa” értékelése elsőként

Áruda információk