Chaenomeles speciosa ‘Toyo-Nishiki’ – pompás japánbirs

5 771 Ft

A Chaenomeles speciosa ‘Toyo-Nishiki’ – pompás japánbirs kb. 2 méter magasra nő. Kora tavasszal, sokszor még a lombfakadás előtt hozza gyönyörű virágait, melyek kezdetben fehérek, majd rózsaszínűvé változnak, ennek eredményeként sok színes virág van a növényen.

Kiszerelés: konténer, 5 l, 40-60 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

A Chaenomeles speciosa ‘Toyo-Nishiki’ – pompás japánbirs kb. 2 méter magasra nő. Kora tavasszal, sokszor még a lombfakadás előtt hozza gyönyörű virágait, melyek kezdetben fehérek, majd rózsaszínűvé változnak, ennek eredményeként sok színes virág van a növényen.

  • Alak: Sűrű ágrendszerű, terjedő tövű, kb. 2 méter magasságig növő lombhullató cserje. Tövises ágai vannak.
  • Virág: Kora tavasszal, áprilistól májusig, sokszor még a lombfakadás előtt hozza gyönyörű nagy, rózsaszín virágait.
  • Termés: A japánbirs termései nyár végére érnek be augusztus, szeptember környékén. Ezek a gyümölcsök sárgák és a birsalmához hasonlítanak. A termések inkább főzve fogyaszthatók keserű ízük miatt, de főzve kellemes zamatot ad. A terméseket hűvös, sötét helyen, hónapokon keresztül tárolhatjuk.
  • Levél: Levelei aprók, tojásdadok, fényesek, fogazottak. Tövises ágai vannak.
  • Származás: Japán
  • Felhasználása: Leginkább nyírott sövényként, valamint szoliter növényként érvényesül. A megfelelő tőtávolság sövényként telepítve fél méter legyen.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Semleges, vagy kissé savas kémhatású, jó vízelvezetésű talajt igényel.
  • Gondozása: Az ültetés utáni években elég lassan növekszik, beletelik pár évbe, míg eléri végleges magasságát. Ha sok virágot szeretnénk rajta, akkor tavasszal semmiképpen se metsszük meg, várjuk meg, míg levirágzik.

Növény jellemzői

Magasság

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

Szélesség

90 cm magas iszalag rendelésree

Árudánk a Csodás klematiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok (Clematis) és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A kiváló minőségű klematiszokat és kúszónövényeket külföldi termesztőtől 2-3 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be konténeres formában. A pontos ütemezést a növénynél az Info ikonra kattintva láthatod. A megrendeléseket a növények beérkezése után az MPL vagy GLS futárszolgálat szállítja ki.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 803 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…