Choisya ternata ‘Aztec Pink’ – mexikói narancsvirág

3 856 Ft

A Choisya ternata ‘Aztec Pink’ – mexikói narancsvirág látványos örökzöld cserje, aranyzöld lombozattal, csillag alakú, rózsaszín-fehér virágokkal. Fagyérzékeny, hazánkban inkább konténerben érdemes nevelni.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Choisya ternata ‘Aztec Pink’ – mexikói narancsvirág látványos örökzöld cserje, aranyzöld lombozattal, csillag alakú, rózsaszín-fehér virágokkal. Fagyérzékeny, hazánkban inkább konténerben érdemes nevelni.

  • Alak: 1,5 m magasra növő, kerekded bokrot alkotó örökzöld cserje.
  • Virág: Csillag alakú, rózsaszín-fehér virágai áprilistól kezdenek nyílni, kellemes narancs illatot árasztva. A virágok aprók, hófehérek, csillag alakúak, sátorozó virágzatba tömörülnek.
  • Levél: Három levélkéből álló, fényes, aranyzöld levelei vannak, melyek télen is a bokron maradnak.
  • Származás: Mexikó, USA déli államai
  • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos, szélvédett helyet szereti. Humuszban gazdag talajba, huzattól mentes helyre ültessük. Fiatal korában erősen fagyérzékeny, később is teleltetést igényel, hazánkban a konténeres neveltetés a legcélszerűbb ennek a növénynek.
  • Gondozása: A virágzás után érdemes kissé visszametszeni, ez néha még egy, az elsőnél kevésbé intenzív másodvirágzást eredményez.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Choisya ternata ‘Aztec Pink’ – mexikói narancsvirág” értékelése elsőként

Áruda információk