Clematis atragene ‘Lemon Beauty’ – atragene klematisz

7 690 Ft

A Clematis atragene ‘Lemon Beauty’ – klematisz (iszalag) egyedülálló fajta, kb. 10-11 cm átmérőjű, sárgás-fehér virágokkal.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Szállítás várható időpontja: 20. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
(1 vásárlói értékelés)
Clematis-Atragena-lemon-beauty-Iszalag-klematisz
Clematis atragene 'Lemon Beauty' - atragene klematisz 7 690 Ft

A Clematis atragene ‘Lemon Beauty’ – atragene klematisz (iszalag) egyedülálló fajta, kb. 10-11 cm átmérőjű, sárgás-fehér virágokkal. A virágok kezdetben zöldesek, majd egyre fehérebbek lesznek. Április, májusban virágzik, majd augusztusban ismét. Júniustól őszig fényes, bolyhos magok díszítik.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 2-3 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: Virágai először áprilistól júniusig nyílnak, majd nyár végén újra nyílnak.
 • Levél: Levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- dbtól 4990 Ft
Postán maradó
1-2 db 2990 Ft
3-4 db-tól 3990 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Clematis atragene ‘Lemon Beauty’ – atragene klematisz termékről 1 értékelés

 1. sudi.gabi

  Nagy kedvencem lett! Harang alakú virágai szép nagyok! Az illata pedig “pazar”! Érkezésekor nem győztem szagolgatni. Azt mondtam: “Ebből nem elég 1 db, ebből kell még nekem!” Így többet is ültettem, hogy az illat körbe lengje a kertemet!

Mondd el a véleményed