Clematis ‘Golden Surprise’ – atragene klemátisz

7 230 Ft

A grapefruit illatú Clematis ‘Golden Surprise’ az atragene klematiszok csoportjába tartozik.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Várható szállítás: 2022 szeptemberében
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

Jelenleg nem elérhető

A grapefruit illatú Clematis ‘Golden Surprise’ az atragene klemátiszok csoportjába tartozik.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 2-3 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: Kb. 7-9 cm átmérőjű, harang alakú, halványsárga, grapefruit illatú virágai először májusban-júniusban nyílnak, majd nyár végén-szeptemberben elején újra virágzik.
 • Levél: Levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas fák, kerítések, vagy kerti pergolák, rózsalugasok befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
 • Metszése: 1. metszési csoport. Május-június környékén, a virágzás után metsszük vissza a növényt (vágjuk le a gyenge, megnyúlt és öreg hajtásokat).

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeink őszi kiszállítása szeptember közepén kezdődik. Szeptember közepétől megvásárolt növényeinket már 5-8 munkanapon belül szállítjuk.
A kiszállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtök napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük a szezonban kb. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 1900 Ft
3-4 db 2690 Ft
5-12 db 4100 Ft
13 db -tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, például texensis és olasz klemátisz fajták, amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Clematis ‘Golden Surprise’ – atragene klemátisz termékről 1 értékelés

 1. sudi.gabi

  A megrendelt növény, csodaszép, egészséges lombozattal érkezett hozzám! Tele bimbóval…május közepén! Alig várom, hogy a bimbók kinyíljanak, nemcsak a színe miatt, hanem hogy tesztelhessem, hogy valóban grapefuit illatot áraszt e. Erről majd a későbbiekben beszámolok!

Mondd el a véleményed

Áruda információk