Clematis integrifolia ‘Hakuree’ – fehér réti iszalag

7 690 Ft

A japán fajtájú Clematis integrifolia ‘Hakuree’ apró fehér virágú, bokrosodó, alacsony növésű réti iszalag.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 0-30 cm
 • Szállítás várható időpontja: 26. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Clematis integrifolia 'Hakuree' - fehér réti iszalag
Clematis integrifolia 'Hakuree' - fehér réti iszalag 7 690 Ft

A japán fajtájú Clematis integrifolia ‘Hakuree’ apró, fehér, harang alakú virágjának közepén kis lila árnyalatta. Enyhén illatos. Bokrosodó, alacsony növésű réti iszalag (klemátisz). Nem kúszónövény, ezért nem tekeredik rá a támasztékra, de hozzáerősíthetjük ahhoz. Támaszték nélkül talajtakaróként is funkcionál.

 • Alak: Bokrosodó, lombhullató növény. A többi klematisz fajtával ellentétben nem kúszónövény, támasztékkal elérhetünk el gyönyörű bokrosodó formát (ennek hiányában klematiszunk elterülhet a talajon, így talajtakaróként funkcionál).
 • Magasság: kb 50 cm
 • Virág: Apró, fehér színű, néhol egészen halványlila árnyalatú virágokat hoz. Nyár elejétől nyár végéig virágzik.
 • Levél: Levelei tojásdadok, zöld színűek.
 • Felhasználása: Évelőágyásokba ajánljuk. Kis méretének köszönhetően balkonládában is nevelhető.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
 • Metszése: 3. metszési csoport. Erős metszést igényel, ezt február-március tájékán kell elvégezni, 30 cm magasságban a talaj felett.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Clematis integrifolia ‘Hakuree’ – fehér réti iszalag” értékelése elsőként