Clematis integrifolia ‘Little Artist’ – kék réti iszalag

7 690 Ft

A Little Artist’ – réti iszalag (klemátisz) bájos, törpe fajta, kékes-lila virágú, mely 4 megnyúlt, csavarodott csészelevélkéből áll.

  • Kiszerelés: konténer, 2 l, 30-40 cm
  • Kiszállítás: 2024 április elejétől
  • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
blank
Clematis integrifolia 'Little Artist' - kék réti iszalag 7 690 Ft

A Clematis integrifolia ‘Little Artist’ – réti iszalag (klemátisz) bájos, törpe fajta, kékes-lila virágú, mely 4 megnyúlt, csavarodott csészelevélkéből áll.

  • Alak: Rugalmas, kavargó szárú évelő. Alacsony növésű, kb. 30 cm magasra nő meg. A többi klematisz fajtával ellentétben nem kúszónövény, viszont támasztékkal érhetünk el gyönyörű bokrosodó formát (ennek hiányában klematiszunk elterülhet a talajon). 20-30 cm magasságot ér el. Ha nincs alátámasztva, akkor kúszik a földön.
  • Virág: Kékes-lila árnyalatú virágokat hoz. Legintenzívebben június-júliusban virágzik, de később is hozhat virágokat, de nem olyan intenzíven. Júliustól októberig a növényt selymes magfejek díszítik.
  • Levél: Levelei lándzsa alakúak, enyhén csavarodnak.
  • Felhasználása: Évelőágyásokba ajánljuk. Kis méretének köszönhetően balkonládában is nevelhető.
  • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
  • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
  • Metszése: 3. metszési csoport. Erős metszést igényel, ezt február-március tájékán kell elvégezni, 30 cm magasságban a talaj felett.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2790 Ft
3- db 3990 Ft
Postán maradó
1-2 db 2790 Ft
3- db 3790 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Clematis integrifolia ‘Little Artist’ – kék réti iszalag” értékelése elsőként