Clematis Montana ‘Mayleen’ – hegyi iszalag

4 980 Ft

A Clematis Montana ‘Mayleen’ – klemátisz (hegyi iszalag) egyszerű virága kb. 5-7 cm átmérőjű, pasztell-rózsaszínű, kissé vanília illatú, fodros szélűek, szép sárga porzóval.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

A Clematis Montana ‘Mayleen’ – klemátisz (hegyi iszalag) egyszerű virága kb. 5-7 cm átmérőjű, pasztell-rózsaszínű, kissé vanília illatú, fodros szélűek, szép sárga porzóval. Nagyon bőségesen virágzik. Barnás-zöld levelei szintén szépen díszítenek.

  • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 4-8 méter magasra is felkapaszkodhat.
  • Virág: Bőségesen virágzik májustól júniusig.
  • Levél: Levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
  • Felhasználása: Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
  • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
  • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.

Növénytársítási ötlet erre a hegyi iszalagra

Lilaakác iszalag társítása

Lilaakác iszalag társítása

Elbűvölő lilaakác iszalag társítás, amelyet remekül alkalmazhatsz pergola vagy más rácsozat befuttatásánál. Ahogy korábban is írtuk, a kúszónövények párosítása különös ...

Növény jellemzői

Magasság

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

90 cm magas iszalag rendelésree

Árudánk a rendkívül népszerű iszalagok (Celmatis) és más kúszónövények egyedülállóan széles választékát biztosítja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű, a szezonban elérhető fajtát tartalmaz. A kúszónövényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, aktuális részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az áruda a HILL & Garden kft. klemátiszokra és kúszónövényekre szakosodott részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

90 cm magas iszalag fejlett gyökérzettel a konténeréből kiemelve. A fotó a tavaszi, lombfakadás előtti állapotot mutatja. A konténeres kiszerelés révén a növényt egész szezonban biztonsággal ültetheted. 

Szállítási részletek

A klematiszokat és kúszónövényeket kiváló minőségben, külföldi termesztőtől 4 hetenként gyűjtő rendszerben szerezzük be. A növények konténeresek, ezért egész évben biztonsággal ültethetőek. A pontos ütemezést a növényél az info ikonra kattintva láthatsz.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 610 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 794 Ft

Érdekelhetnek még…