Clematis ‘Stolwijk Gold’ – atragene klemátisz

7 690 Ft

A Clematis ‘Stolwijk Gold’ az atragene klemátiszok csoportjába tartozó, lila virágú, aranysárga levelű iszalag.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Szállítás várható időpontja: 32. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
(1 vásárlói értékelés)

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Clematis ‘Stolwijk Gold’ az atragene klemátiszok csoportjába tartozó, lila virágú, aranysárga levelű iszalag.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 2-3 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: Harang alakú, 4-8 lepelből álló lila virága májusban-júniusban virágzik, majd nyár végén, szeptemberben újra virágzik.
 • Levél: Halványzöld, aranysárga levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
 • Metszése: 1. metszési csoport. Május-június környékén, a virágzás után metsszük vissza a növényt (vágjuk le a gyenge, megnyúlt és öreg hajtásokat).

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Árusító

Clematis ‘Stolwijk Gold’ – atragene klemátisz termékről 1 értékelés

 1. sudi.gabi

  Május közepén, kékes színű virágokkal tömve érkezett hozzám a növény, melynek lombozata világos zöld színben pompázik. Pont mint a mellékelt 3 fotón látszik. Hogy később változtatja e a színét a lomb sárgára, erről egyenlőre még nem tudok beszámolni, persze az is lehet, hogy befolyásolja a lomb színét, hogy mennyire van napos vagy félárnyékos helyen. Az már biztos, hogy a levelei világosabbak mint a többi klematiszé.

Mondd el a véleményed

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz