Clematis ‘Tae’ – halvány rózsaszín klemátisz

5 998 Ft

A Clematis ‘Tae’ nagyvirágú, korai virágzású, fehér és halvány rózsaszín klemátisz (iszalag).

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Elérhető: 2024 februártól
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Clematis ‘Tae’ nagyvirágú, korai virágzású, fehér és halvány rózsaszín klemátisz (iszalag).

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 2-2,5 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: Virágait először május-júniusban az előző évi hajtásokról hozza, majd nyár végén újra nyílnak az új hajtásokon. 15-20 cm átmérőjűek, világos rózsaszínűek sötétebb tónusú szegéllyel.
 • Levél: Levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas fák, kerítések, vagy kerti pergolák, rózsalugasok befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
 • Metszése: 2. metszési csoport. Május-június környékén, az első virágzás után, a föld felett kb 1-1,5 méterrel vágjuk vissza a növényt.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Árusító

Clematis ‘Tae’ – halvány rózsaszín klemátisz termékről 1 értékelés

 1. sudi.gabi

  Ha óriás méretű virágokkal rendelkező klematiszt szeretnétek, mindenképpen ezt a fajtát ajánlom! Hozzám 3 gyönyörű, hatalmas nagy virággal érkezett! Ne hagyjátok ki…..csodaszép!

Mondd el a véleményed

Áruda információk