Clematis ‘Taiga’ – nagyvirágú, késői virágzású klemátisz

8 680 Ft

A Clematis ‘Taiga’ nagyvirágú, késői virágzású klemátisz változatos színű és formájú virágai egész szezonban változatosak.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Kiszállítás: 2024 április elejétől
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
(1 vásárlói értékelés)
Clematis ‘Taiga’ – nagyvirágú, késői virágzású klemátisz
Clematis 'Taiga' - nagyvirágú, késői virágzású klemátisz 8 680 Ft

A Clematis ‘Taiga’ nagyvirágú, késői virágzású klemátisz változatos színű és formájú virágai egész szezonban változatosak.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 2,5 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: Virágai alakjukban és színűkben is egész szezonban változnak: csillag formájúak, lila-kék dupla virágok, a széleken krém-fehér szegéllyel, krémszínű porzóval. Bőségesen virágzik június közepétől július végéig, és továbbra is virágzik, csak gyengébben, augusztus végéig.
 • Levél: Levelei keresztben átellenesek, és kisebb levélkékre oszlanak.
 • Felhasználása:Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, nem túl meszes talajt kedveli.
 • Gondozás: Erős metszést igényel, ezt tavasszal kell elvégezni, 20-50 cm magasságban a talaj felett.
 • Metszése: 3. metszési csoport. Erős metszést igényel, ezt február-március tájékán kell elvégezni, 30-50 cm magasságban a talaj felett.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2790 Ft
3- db 3990 Ft
Postán maradó
1-2 db 2790 Ft
3- db 3790 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Clematis ‘Taiga’ – nagyvirágú, késői virágzású klemátisz termékről 1 értékelés

 1. GSGabi

  Én nem mondanám annyira későinek…tavasszal ültettem és már május közepétől folyamatosan ontja magából a virágokat, június elején járunk és még mindig számtalan virág van rajta. Időnként produkál 1-1 szimpla virágot is a ok kis “tüskeböki” között. különleges lila-zöld kontrasztja van!

Mondd el a véleményed