Cornus alba ‘Argenteomarginata’ – feketevesszejű som

2 305 Ft

Cornus alba ‘Argenteomarginata’ – feketevesszejű som 2-2,5 m magasra növő, felálló ágú, lombhullató díszcserje. Vesszői ősztől majdnem fekete színűek. Tarka levelei még érdekesebbé teszik.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 40-60 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Cornus alba ‘Argenteomarginata’ – feketevesszejű som 2-2,5 m magasra növő, felálló ágú, lombhullató díszcserje. Vesszői ősztől majdnem fekete színűek. Tarka levelei még érdekesebbé teszik.

  • Alak: Felfelé álló ágrendszerű, kb.2-2,5 m magasra növő,lombhullató díszcserje. Vesszői ősztől majdnem fekete színűek.
  • Virág: Sárgás-fehér virágai hajtásvégeken nyílnak, májustól néha nyár közepéig.
  • Termés: Termése kékesfehér színű.
  • Levél: Fehérrel szegélyezett tarka levelei vannak.
  • Származás: Szibéria, Kína, Korea
  • Felhasználása: Szoliterként szépen érvényesül, de sövényként is telepíthető.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. A laza, jó vízelvezetésű, üde, tápanyagban gazdag talajokat kedveli, jól megél szárazabb vagy nyirkosabb talajokon is. Mivel Szibériából származik, rendkívül jó fagytűrő.
  • Gondozása: Metszeni nem nagyon kell, de a megújulás érdekében néhány évente érdemes minden negyedik, ötödik öreg vesszőt talajszintig visszavágni.
  • A növény ősszel megszínesedő vesszői a lombhullás után szép díszéül szolgálnak bármely kertnek.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Díszítő érték

, , ,

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Szélesség

Áruda információk