Cornus sericea ‘Flaviramea’ – selymes som

2 096 Ft

A Cornus sericea ‘Flaviramea’ – selymes som nagyobb bokor vagy kisebb fa. Mind a négy évszakban látványos: tavasszal krémfehér virágaival, nyáron élénk-zöld lombozatával, ősszel színes leveleivel és hófehér termésével, télen sárgászöld vesszőivel díszít.

Kiszerelés: konténer, 2 literes

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Magyar cserjék és évelők
Cikkszám: mpl-kont-2-cornus-2 Kategória: Címkék: , ,

Növény leírása

A Cornus sericea ‘Flaviramea’ – selymes som terebélyes cserje. Mind a négy évszakban látványos: tavasszal krémfehér virágaival, nyáron élénk-zöld lombozatával, ősszel színes leveleivel és hófehér termésével, télen sárgászöld vesszőivel díszít.

  • Alak: Erőteljes, terebélyes cserje. Kezdetben gömbölydedebb, de végső magasságát elérve nyúlánkabbá válhat. Kb. 2-3 méter magas is lehet.
  • Virág: Késő tavasszal, kora nyáron nyílnak ernyősvirágzatot alkotó krémfehér virágai, melyekből késő nyárra hófehér termések fejlődnek.
  • Termés: Késő nyáron kiragyognak a zöld lombozatból a csoportosan elhelyezkedő fehér bogyók.
  • Levél: Tojásdad, mélyen erezett levelei középzöldek.
  • Származás: Észak-Amerika
  • Felhasználása: Szoliterként szépen érvényesül, de sövényként is telepíthető.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. A laza, jó vízelvezetésű, üde, tápanyagban gazdag talajokat kedveli, jól megél szárazabb vagy nyirkosabb talajokon is.
  • Gondozása: Metszeni nem nagyon kell, de a megújulás érdekében néhány évente érdemes minden negyedik, ötödik öreg vesszőt talajszintig visszavágni.

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

, ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék és évelők árudánkba hazai megbízható és egyenletes minőséget termelő kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és a futárszolgálattal juttatjuk el címedre. Ennek megfelelően a szállítási határidők a rendeléstől számított 1 maximum 2 hét. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, a szállítás során fellépő sérüléseket gyakorlatilag kiküszöböltük!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 762 Ft

Szállítási részletek

Áruda maximum szállítási díja rendelésenként 4 197 Ft
Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 399 Ft

Érdekelhetnek még…