Corylus avellana ‘Purpurea’ – vérmogyoró

9 639 Ft

Corylus avellana ‘Purpurea’ – vérmogyoró 3-5 méter magasra növő terebélyes bokor, alapfajához hasonlóan edzett, szárazságtűrő, termése is ehető.

Kiszerelés: konténer, 3 literes, kb. 80/100 cm magas

Jelenleg nem elérhető

Corylus avellana ‘Purpurea’ – vérmogyoró 3-5 méter magasra növő terebélyes bokor, alapfajához hasonlóan edzett, szárazságtűrő, termése is ehető.

  • Alak: 3-5 méter magasra növő terebélyes bokor, alapfajához hasonlóan edzett, szárazságtűrő.
  • Levél: Lombozatát a felfelé meredező vesszőin sorakozó piros színű, kerekded, fogazott szélű levelek alkotják. Lombozata kihajtáskor, és azt követően is még egy ideig nagyon szép piros.
  • Virág: A tavasz első felében hozza kb. 5cm-es barkavirágzatát, melyek a hajtásokról csüngenek, hússzínűek.
  • Termés: Termése szeptember-október között érik. Mogyorója is kissé vöröses, a makkot borító sallangos kupacsok teljesen beborítják a termést. A termés ehető, jó ízű.
  • Származási hely: Európa
  • Tenyészhely: Napos helyen terem a legjobban.
  • Talaj: A talaj típusára nem kényes, a legfontosabb szempont, hogy jó vízáteresztő képességű legyen és átlagos kötöttségű.
  • Felhasználása: Szoliternek, térhatároló növénynek.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Corylus avellana ‘Purpurea’ – vérmogyoró” értékelése elsőként

Áruda információk