Cottage stílusú dália és pillangóvirág társítás

490 Ft1 850 Ft

Vidéki (cottage) kertstílusú kombináció lágy pillangóvirágból és látványos dáliákból.

  • Kiszerelés: szabadgyökerű dáliagumó és virágmag (lásd a fajtákat külön-külön)
  • Szállítási feltételek: lásd a fajtákat külön-külön
Kérek értesítőt490 Ft

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Kérek értesítőt1 650 Ft

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Kérek értesítőt1 850 Ft

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Vidéki (cottage) kertstílusú kombináció lágy pillangóvirágból és erőteljes, a kiültetésben központi helyet elfoglaló dáliákból. A színek harmonizálnak, így a kontrasztos levélzet és az eltérő virágformák változatosságot, de egyben megnyugtató képet nyújtanak. A pillangóvirág lágy, vékony levélzete szinte minden karakteres évelő mellett jó választás.

  • Magasságuk: 70-120 cm között
  • Virágzás: Várható virágzási idő nyár közepétől egészen késő őszig. Kifejezetten hosszú virágzásra számíthatunk.
  • Tenyészhely: Napos, jó vízelvezetésű, tápdús területet keressünk nekik, mert a dáliák csak ott tudnak jól fejlődni. A dáliák virágát mindig érje napfény!
  • Ültetés: Ültetési időszak: május eleje-közepe. Az ágyásba mindkét fajta növényt egyszerre helyezheted ki. Először a dália gumókat ültesd be az ágyásba, majd vesd be a területet a pillangóvirággal. Átlagos kerti talajban a dália és a pillangóvirág is jól fog fejlődni, de a dáliáknak az ültetőgödrébe komposzttált marhatárgyát is helyezhetsz, így növelheted a virágzási kedvüket. Ősszel sajnos a dáliákat hamarabb ki kell majd szedni, minthogy a pillangóvirágok abbahagynák a virágzást, de ha ügyes vagy, akkor azért marad még az ágyásban olyan, ami virágozni fog akár a fagyokig.
  • Ültetési arány: Mivel a pillangóvirág könnyedebb, ezért nagyobb mennyiségen vessük a dáliákhoz képest. Javasolt ültetési arány a fajtákból 15 -1-3 (15 Cosmos bipinnatus ‘Gazebo White’1 Dahlia ‘Manoa’ – 3 Dahlia ‘Prospero’). Vegyesen, keverve ültesd őket, mindegy, hogy melyik kerül előre vagy hátra, mert a magasságbeli játék is része a kompozíciónak. Minél több, halvány színű pillangóvirágot vetsz, annál lazább és kedvesebb lesz a kiültetésed végeredménye, tehát akár növelheted is annak mennyiségét.
  • Ajánlott helyettesítő termékek: Dahlia ‘Bluetiful’ (‘Prospero’ helyett)
  • Az összeállítást ezzel tudod még feldobni: Helianthus annuus ‘Orange Sun’ és Cosmos bipinnatus ‘Fizzy Pink Dark Centre’

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Virághagyma farm

Szállítási határidők

A kiszállítások ütemezése a biztonságos ültetési időszakokhoz igazodnak.
Az ősszel ültetendő (tavaszi-nyári virágzású) hagymákat október elejétől szállítjuk. Az októbertől leadott megrendelések kiszállítás 5 munkanap belül történik.
A tavasszal ültetendő, (nyári-őszi virágzású) fagyérzékeny hagymák kiszállítása a fagyok elmúltával március végén kezdődik. Az áprilistól beérkezett megrendeléseket 5 munkanapon belül szállítjuk.

Szállítási díjak

50.000 Ft-ig: 1899 Ft
50.000 Ft-tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A virághagymákat az ültetésig tartsd hűvös, fagymentes, napfénytől védett helyen az eredeti csomagolásban.

Jellemzők

Magasság

,

Díszítő érték

Virágszín

,

Virágzás időszaka

, , ,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

Ültetési időszak

Termelő

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cottage stílusú dália és pillangóvirág társítás” értékelése elsőként

Áruda információk