Cserjék árnyékba – összeállítás

23 566 Ft

A cserjék árnyékba összeállításunkkal kerted árnyékos részeit is látványossá teheted alacsony fenntartású igényű cserjékkel.

  • A csomag tartalma: 6 darabos összeállítás 3 fajta cserjéből, konténeres 2 literes kiszerelésben, kiültetési tervrajzzal. Az összeállítás 4-6 m2-es terület beültetésére elegendő.
  • Szállítás: Ezt az összeállítást a Magyar cserjék és évelők áruda szállítja ki. Szállítási idő 10-14 munkanap

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Cserjék árnyékba összeállítás jellemzői

A három szintes cserjeösszeállítás legmagasabb szereplője az esküvői tortához hasonlóan emeletes bangita, majd őt követi a középső szinten a hortenzia. Mindkét növény az év nagy részében látványos, hiszen nemcsak fehér virágjuk – amelyeket ráadásul nem egy időben hoznak -, de a hortenzia szemet gyönyörködtető levelei, illetve a bangita különleges ágrendszere is dekoratív. A kompozíciót a földre boruló madárbirs zárja, amelynek halszálkás ágrendszerén apró kis levelei természetes szőnyeget nyújtanak az előtérben, ősszel megjelenő piros bogyócskái pedig a madarak kedvelt tápláléka.
A bangita 2-3 méterre, a hortenzia 1,5 méterre nő meg, míg a madárbirs alulról közelíti az 1 méteres magasságot. A bangitát 2 métert is meghaladó szélességében semmi sem zavarhatja, hogy pompás alakja teljességében díszeleghessen. A hortenzia nagyjából 1 méteres és a madárbirs 2,5 méteres szélessége elrendezésünkben ebben nem akadályozza.

Cserjék árnyékba összeállítás felhasználása

Megnyugtató hangulatú összeállításunkban a cserjék árnyékban, kevésbé napos kertészekben nyújtják a legtöbbet. Mivel a kompozíció cserjéi komplexen dekoratívak, különösen szerencsés kis kertekben felhasználni, ahol minden négyzetcentiméter díszítőértéke számít. A növények természetes formája következtében természethű, illetve cottage kertekbe kiválóan alkalmas. A cserjéket nemcsak árnyékba, de kifejezetten ötözött kertekbe javasolt ültetni, mivel a párás környezetet kedvelik.

A Cserjék árnyékba összeállítás telepítése és ápolása

A csomag külön kiültetési tervet tartalmaz. A Cserjék árnyékba kompozíció félárnyékos, árnyékos, párás helyet, tápdús, nedves, de jó vízelvezetésű talajt kedveli. A cserjék Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető. Az összeállítás különösebb karbantartást nem igényel. Tavasszal érdemes a hortenzia elszáradt virágait visszavágni, illetve ilyenkor lehet metszeni a cserjéket, ha igényeinkhez képest túlságosan megnőttek. Nyárra akár be is fedhetjük a gyökereknél a földet, ezzel elősegítjük a nedvesség megtartását. Figyeljünk arra, hogy a madárbirsre ne nőjjenek rá más növények, mert így elhalhat.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágszín

,

Virágzás időszaka

, , , ,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

,

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cserjék árnyékba – összeállítás” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz