Cserjés hortenzia (Hydrangea arborescens)

A cserjés hortenziák hatalmas hógolyószerű virágaival igazán lenyűgöző látványt nyújtanak a kertekben. A virágok először még zöldessárgás színben pompáznak, majd ahogy nyílnak a virágok, úgy lesznek egyre fehérebbek és egyre nagyobbak.

cserjés hortenzia annabelle virága
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

A cserjés hortenzia jellemzői:

  • Alak: 100-120 cm magasra növő cserjés hortenzia. Magasságát befolyásolják a körülmények, erősen fagyos helyeken ennél kisebb magasságokra kell számítani
  • Virág: Virágzata nagy, 20 cm ármérőjű, gömb alakú. Virágzása hosszan-tartó, júniustól szeptemberig virágzik.
  • Levél: Fűrészelt szélű, sötétzöld levelei általában elliptikusak, kevésbé húsosak, mint a macrophylláé. A levélfelület matt, tapintása durvább. A levélnyél hosszabb.

A cserjés hortenzia felhasználása, gondozása:

  • Tenyészhely: A hortenzia a félárnyékos helyeket szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen. A hortenziának vízigényes, egy feltétel nagyon fontos számára: a sok víz. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak. Tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. Mészkerülő, az átlagos vagy savanyú talajban érzi jól magát,
  • Felhasználása: Önálló csoportokban, de évelő ágyások, rózsaágyások kedvelt társnövénye is. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek.

Szállítás

Általában 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.