Tarka virágos cserjés pimpó talajtakaró

2 565 Ft

A cserjés pimpó talajtakaró színes virágokkal és sűrű levélzetével rézsűk és sziklakretek látványos talajtakarója lehet.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 8 db kb. 2-3 nm talaj takarására elegendő.
  • A termék az elérhetőségtől függően különböző színű virágot hozó cserjés pimpók keverékéből áll.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A cserjés pimpó talajtakaró jellemzője

A cserjés pimpó alacsony növésű, lombhullató cserje, amely sűrű, bokros habitusának köszönhetően kiváló talajtakaró. Apró virágai késő tavasztól egész nyáron át tömegesen díszítik a cserjét, rendkívül sok színváltozata elterjedt a fehértől a legnépszerűbb sárgákon át a rózsaszínig, a termékben az elérhetőségtől függően különböző színek keverékét adjuk. Virágain túl kicsi, szőrös, mélyzöld, néha akár szürkészöld, szárnyalt levelei is hozzáadnak dekoratív értékéhez. Kifejlett állapotában a cserje 40-80 cm magas.

A cserjés pimpó talajtakaró felhasználása

Bár a cserjés pimpó az átlagos talajtakaró növényeknél egy kicsit magasabb, kifejezetten széles habitusa és sűrű ágazata miatt mégis elterjedt megoldás a talajtakarásra. Elnyomja a gyomokat, segít megfékezni a talajeróziót és a talaj vízmegtartását. Természethű, illetve mediterrán kertekbe ajánljuk, de sziklakertek kedvelt tartozéka is. Tömeges virágai miatt a méhek és rovarok, viszonylagos igénytelensége miatt pedig a kezdő kertészek barátja is.

A cserjés pimpó talajtakaró telepítése

Négyzetméterenként 3-4 cserjét ültessünk. A cserjés pimpó kifejezetten kedveli a napot, de félárnyékba is ültethető. Szívós cserje, mely nem túl érzékeny a talaj minőségére, az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, később elég jól tűri a szárazságot. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A cserjés pimpó talajtakaró karbantartása

A cserjés pimpó nem igényel karbantartást, ha kevesebb virágot hoz, érdemes tavasszal alaposan visszavágni. A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

,

Díszítő érték

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Árusító

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tarka virágos cserjés pimpó talajtakaró” értékelése elsőként

Áruda információk