Cupressocyparis leylandii ‘Blue Jeans’ – leylandi ciprus

3 772 Ft

A  ‘Blue Jeans’ – leylandi ciprus gyorsan növő, igénytelen,  örökzöld, kiválóan alkalmas sövény kialakítására.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 60-80 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Cupressocyparis leylandii ‘Blue Jeans’ – leyland ciprus gyorsan növő, igénytelen, kékeszöld lombozatú örökzöld, amely kiválóan alkalmas nyírt sövény kialakítására.

  • Alak: Sűrű, merev ágrendszerű, széles kúp alakú, gyors növekedésű, ellenálló örökzöld növény. 6-8 méter magasra is megnő.
  • Levél: Levelei kékeszöld lombozatú.
  • Származás: Anglia
  • Felhasználása: Kiváló sövénynövény, ültetése 80-100 centiméter között ajánlott vagy nyíratlan sövénynek akár sokkal messzebb is lehet ültetni. Néhány év alatt, teljesen zárt, kékeszöld  sövényt lehet kialakítani belőle. Szoliter növénynek is látványos.
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük. Bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot, de igazán szép akkor lesz, ha megfelelően öntözzük, és évente legalább egyszer pótoljuk a tápanyagot.
  • Gondozása: Nyírását május végén és szeptemberben végezzük. Első években tövének gyommentesen tartása gyorsabb növekedést eredményez.

További információk

Magasság

6-8 méter

Szélesség

100-140 cm

Díszítő érték

örökzöld lombozat

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj, átlagos kerti talaj

Vízigény

átlagos vízigényű, szárazságtűrő

Növekedési ütem

gyors növekedésű

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…