Dahlia ‘Karma Bon Bini’ – kaktusz dália

1 650 Ft

A Karma Bon Bini – kaktusz dália nagyon különleges. Arany szívét narancssárga-vöröses szirmok ölelik körbe. Kb. 90 cm magasra nő, a virága kb. 14 cm-es is lehet.

  • Kiszerelés: szabadgyökerű, extra “A” minőség, fejlett, erős gumó
  • Szállítás: 5-7 munkanap

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Karma Bon Bini – kaktusz dália nagyon különleges. Arany szívét narancssárga-vöröses szirmok ölelik körbe. Kb. 90 cm magasra nő, a virága kb. 14 cm-es is lehet.

  • Alak: Közepesen magas fajtájú dália.
  • Virág: Virágzási ideje hosszú ideig tart, a nyári hónapokban végig gyönyörködhetünk színes virágaiban. Szép virágai miatt kedvelt dísznövénnyé vált, szinte minden kertben, parkban, temetőben díszlik.
  • Származási hely: A dália (Dahlia) őshonos hazája Észak-Amerika, Európába  spanyolok által került és terjedt el.
  • Tenyészhely: A dália az árnyékos helyet nem kedveli, ezért célszerű olyan helyet keresni számára, ahol egész nap éri a napsütés, mivel meleget kedvelő növény. Ha van lehetőség a kertben, a déli fekvésű oldalra ültessük. A fák vagy cserjék alá nem szabad beültetni, ott elpusztul. Talaj: tápanyagban gazdag. Vízigényük közepes, virágzásuk idején rendszeres vízellátást igényelnek. A pangó vizet viszont rosszul viselik, ezért fontos számukra a jó vízáteresztő talaj.
  • Felhasználása: Kiválóan alkalmasak vágott virágnak. Sokáig gyönyörködhetsz a dália csokorban, ha enyhén nyíló bimbóval vágod le a virágokat, és teszed vázába őket.
  • Ültetési időszak: A dáliát tavasszal a fagyosszentek (május) után szabad kiültetni a szabadföldbe, korábbi szabadban történő ültetés esetén védekezzünk az esetleges tavaszi fagyok ellen. A földet, amibe a gumókat vagy a gyökereket szeretnénk ültetni, jól lazítsuk fel, ha lehetőségünk van rá trágyázzuk is meg, mert a jól előkészített talajban szebb lesz a növény. A nehéz kötött talaj, megakadályozza a gumók növekedését.
  • A virágzása júniusban elkezdődik és tart egészen a fagyok beálltáig, akár november elejéig is virágzik

Kiültetési ötlet a Dahlia ‘Karma Bon Bini’ fajtára:

Kiültetési ötleteink segítenek jobban elképzelni a fajtát a kertben elhelyezve, és más növényekkel társítva. Erről a fajtáról ebben cikkben olvashatsz:

Bohém dália kiültetés 6 dáliából

Bohém dália kiültetés 6 dáliából

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Virághagyma farm

Szállítási határidők

A kiszállítások ütemezése a biztonságos ültetési időszakokhoz igazodnak.
Az ősszel ültetendő (tavaszi-nyári virágzású) hagymákat október elejétől szállítjuk. Az októbertől leadott megrendelések kiszállítás 5 munkanap belül történik.
A tavasszal ültetendő, (nyári-őszi virágzású) fagyérzékeny hagymák kiszállítása a fagyok elmúltával március végén kezdődik. Az áprilistól beérkezett megrendeléseket 5 munkanapon belül szállítjuk.

Szállítási díjak

50.000 Ft-ig: 1899 Ft
50.000 Ft-tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, hogy ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésbe, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A virághagymákat az ültetésig tartsd hűvös, fagymentes, napfénytől védett helyen az eredeti csomagolásban.

Jellemzők

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Ültetési időszak

, ,

Ültetési mélység

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dahlia ‘Karma Bon Bini’ – kaktusz dália” értékelése elsőként

Áruda információk