Dahlia ‘Karma Bon Bini’ – kaktusz dália

A Karma Bon Bini – kaktusz dália nagyon különleges. Arany szívét narancssárga-vöröses szirmok ölelik körbe. Kb. 90 cm magasra nő, a virága kb. 14 cm-es is lehet.

Kiszerelés: szabadgyökerű, extra “A” minőség, fejlett, erős gumó

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Karma Bon Bini – kaktusz dália nagyon különleges. Arany szívét narancssárga-vöröses szirmok ölelik körbe. Kb. 90 cm magasra nő, a virága kb. 14 cm-es is lehet.

  • Alak: Közepesen magas fajtájú dália.
  • Virág: Virágzási ideje hosszú ideig tart, a nyári hónapokban végig gyönyörködhetünk színes virágaiban. Szép virágai miatt kedvelt dísznövénnyé vált, szinte minden kertben, parkban, temetőben díszlik.
  • Származási hely: A dália (Dahlia) őshonos hazája Észak-Amerika, Európába  spanyolok által került és terjedt el.
  • Tenyészhely: A dália az árnyékos helyet nem kedveli, ezért célszerű olyan helyet keresni számára, ahol egész nap éri a napsütés, mivel meleget kedvelő növény. Ha van lehetőség a kertben, a déli fekvésű oldalra ültessük. A fák vagy cserjék alá nem szabad beültetni, ott elpusztul. Talaj: tápanyagban gazdag. Vízigényük közepes, virágzásuk idején rendszeres vízellátást igényelnek. A pangó vizet viszont rosszul viselik, ezért fontos számukra a jó vízáteresztő talaj.
  • Felhasználása: Kiválóan alkalmasak vágott virágnak. Sokáig gyönyörködhetsz a dália csokorban, ha enyhén nyíló bimbóval vágod le a virágokat, és teszed vázába őket.
  • Ültetési időszak: A dáliát tavasszal a fagyosszentek (május) után szabad kiültetni a szabadföldbe, korábbi szabadban történő ültetés esetén védekezzünk az esetleges tavaszi fagyok ellen. A földet, amibe a gumókat vagy a gyökereket szeretnénk ültetni, jól lazítsuk fel, ha lehetőségünk van rá trágyázzuk is meg, mert a jól előkészített talajban szebb lesz a növény. A nehéz kötött talaj, megakadályozza a gumók növekedését.
  • A virágzása júniusban elkezdődik és tart egészen a fagyok beálltáig, akár november elejéig is virágzik

Kiültetési ötlet a Dahlia ‘Karma Bon Bini’ fajtára:

Kiültetési ötleteink segítenek jobban elképzelni a fajtát a kertben elhelyezve, és más növényekkel társítva. Erről a fajtáról ebben cikkben olvashatsz:

Bohém dália kiültetés 6 dáliából

Bohém dália kiültetés 6 dáliából

További információk

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Hill & Garden – Virághagyma farm kínálatában minőségi, egészséges fejlett virághagymákat találsz hatalmas választékban. Kis kiszerelésink révén saját magad határozhatod meg a szükséges mennyiséget, és állíthatod össze növénykiültetésedet. Naprakész kínálat, újdonságok és kész összeállítások, több száz különleges fajta egy helyen.

Szállítási részletek

A megrendelésedet a MPL futárral, a megfelelő ültetési időszakban, október elejétől juttatjuk el címedre. Vásárláskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 598 Ft
Áruda maximum szállítási díja 1 999 Ft

Érdekelhetnek még…